Promenad längs Klong Dao stranden, Koh Lanta

Stranden på södra Klong Dao
Ännu en dag på stranden Klong Dao, Koh Lanta i Thailand. Vi har inga planer för dagen men vi bestämmer oss för att promenera till Slow Down som ligger nästan så långt söderut man kan komma på stranden. Vår plan är att dricka Strawberry Daiquire och spela biljard. Promenaden längs stranden tar uppskattningsvis en halvtimme.

Framme vid Slow Down, ett ställe för svenskar, blir vi djupt besvikna. Vi har varit där förut och tyckt att det är ett rätt trevligt ställe men i år var allt förändrat. Först och främst var det så mycket människor där att det var smått hysteriskt.

Biljardbordet är till vår stora besvikelse borta så något biljardspel blir det inte. I sanden bakom baren finns däremot ett vollybollplan. Här är hur mycket folk som helst, bara svenskar.

Vi undrar var Slow Down tog vägen. Det här är inte längre en plats där du kopplar av utan är råder full aktivitet. Vi gillar inte det vi ser och går bara därifrån.

Läskande drycker
Lunchbordet på restaurang Koala


Vi går stranden norrut igen och sätter oss på en restaurang som heter Phet. Det är fortfarande för tidigt för att äta lunch och definitivt för tidigt för en drink men vi gör ett undantag idag. Vi vuxna beställer varsin Strawberry Daiquire och Oscar får en Strawberry Shake. Allt är läskande gott!

Promenaden längs Klong Dao fortsätter sedan norrut och vi hamnar på restaurang Koala. Här har vi också varit förut, men det såg inte alls ut som vi mindes det. Här stannar vi för lunch. Det är ingen av oss som beställer pizza idag men deras pizzor luktar gudomligt inser vi efter att ha beställt vår mat.

Klong Dao i högsäsong, vi är på väg norrut
Efter lunch fortsätter vi norrut på stranden och kommer så småningom tillbaka till DR Lanta, där vi bor. Här stannar vi vid poolen resten av dagen.

På kvällen äter vi middag vid Golden Bay, en av alla restauranger längs Klong Dao stranden. Här har vi aldrig ätit tidigare men det var riktigt mysigt att sitta där i deras trädgård under träden och med himmelen som tak. Från Golden Bay har vi inte långt hem igen när middagen är över.

Ännu en dag på Koh Lanta har passerat och ännu en dag med promenader som största aktivitet. Det är så vi brukar leva dagarna när vi är på Koh Lanta, men i morgon är det julafton då ska vi inte promenera särskilt mycket...