Nyårsfirande på Klong Dao, Koh Lanta

Delar av nyårsmiddagen
 Idag är det nyårsafton och förväntningarna inför kvällen är rätt stora. Vi har varit här på Klong Dao på Koh Lanta vid flera tillfällen på nyårsaftonen. Det brukar vara ett enormt pådrag med fyrverkerier vid midnatt. Vi hade tänkt delta på nyårsmiddagen som DR Lanta ordnar men den har blivit inställd för att intresset var för litet.

Under dagen gör vi inget annat än att vi är vid poolen och på stranden. Janne tar ensam en lång promend ner till södra delen av Klong Dao. Lunch äter vi på Bambi, vår närmaste restaurang.

När kvällen kommer byter vi om till nyårsklädseln, shorts, t-shirt och badtofflor. Det kan inte finnas ett bättre sätt att fira nyår. Vi slår oss ner på hotellet restaurang och äter för ovanlighetens skull från deras grillmeny. DR Lanta har varje kväll grillat men vi har aldrig ätit där utan alltid gått vidare till andra restuaranger. I kväll blir det en alldeles utmärkt nyårsmiddag.

Nyårsmiddagen består av grillad kyckling och grillad majs. Den bakade potatisen var slut så Janne väljer Papayasallad och Susanne och Oscar väljer pommes frites. Dagen till ära lyxar vi med några drinkar innan maten kommer. Vi sitter med fötterna i sanden, tre meter från havet och med himmelen som tak. Mellan varven roas vi av fyrverkerier och fireshow från restauranger i närheten.

Grevninan och Betjänten visas i mobilen
Fireshow vid en närbelägen restaurang

Efter middagen flyttar vi bort från sanden  och sätter oss vid borden där frukosten brukar serveras. Här plockar vi fram en av våra mobiler. Vi ska vara lite traditionsenliga. Från appen SVT Play spelar vi upp "Grevinnan och Betjänten", som en kul grej. Vi har ändå inget bättre för oss. Vi väntar bara på tolvslaget.

Klockan är runt tio på kvällen när vi går ut på stranden. Vi går och sätter oss på Mokanda Bar, vårt nya favoritställe på stranden. Vi beställer öl och några färgglada drinkar och Oscar får Coca Cola. Vi köper en lucky ballon och släpper iväg den upp mot himlen. Det är nyårsafton trots allt. Himmelen är full av lucky ballons.

Nyårsfirande
Nyårsfirande
Nyårsfirande

Fem i tolv brakar det loss. Någonstans långt söderut på stranden börjar fyrverkerierna. Någon minut senare är allt i gång även på norra Klong Dao. Det är förvånansvärt lugnt framför Mokanda Bar. Det känns bra för det är tillräckligt mycket fyrverkerier runt oss ändå. Längs hela stranden. Fyrverkerierna håller på ungefär en kvart, sen dör det ut lite sakteliga.

Vi tar varsin färgglad drink till sen går vi och lägger oss. I morgon när vi vaknar är det år 2016. GOTT NYTT ÅR på er alla!