Mokanda Bar - Ny favorit på Klong Dao

Lunch på Country - bakom Chada
 Även idag håller vi oss runt poolen, stranden och resortet. Så klart gör vi vår obligatoriska promenad någonstans i närområdet. Alla dessa promenader är inget vi planerar i förväg, det får bli som det blir under dagen. 

Idag får vi för oss att vi ska titta till Fritidsresorna anläggning Chada Beach Resort -  "Chada - hotellets hemsida". Vi går den korta vägen vi har norrut på stranden för att komma till Chada. Vi har varit här många gånger tidigare och tittat. 

När Oscar var liten fick han under lågsäsong gå på Bamseklubben här. Någon gång har vi slagit oss ner i deras poolbar annars är det mest deras bungalow med poolen alldeles utanför balkongen som intresserar oss. Så skulle vi vilja bo någon gång. 

Vi går igenom hela hotellområdet och kommer ut på gatan bakom hotellet. Här finns som vi har upptäckt på denna resa ett antal restauranger. I dag väljer vi restaurang Country för lunch, även det var ett trevligt och fint ställe. 

Biljard på Fat Monkey
När vi går tillbaka mot stranden går vi igenom resortet Twin Lotus. Vi är förvånade över att vi aldrig tittat så noga på det här resortet. Det ser både stort och lyxigt ut. Det känns som det kan vara ett ställe att bo på om man reser utan barn. Strax är vi ute på stranden igen och följer stranden hemåt igen för att åter ta plats vid poolen. Dagens promenad och största upplevelse är avklarad.

Mot kvällningen går vi ut på huvudgatan igen. De senaste dagarna har bestått i ett evigt tjafs om badbyxorna Oscar köpte häromdagen. Han tycker inte om dem och vi ska försöka hitta ett par andra. Det är ingen som tror att vi kan byta de han köpt för vi har prutat och vi har inget kvitto på hur mycket vi har betalat för dem. Det bryr vi oss inte ens om att försöka göra. Vem vet det hade kanske gått, thailändarna är rätt okomplicerade många gånger.

Familjen börjar med en omgång biljard på Fat Monkey. Janne är helt överlägsen. Trots drickor och en skuggig plats är det väldigt varmt där vi spelar. Det är största anledningen till att vi inte blir särskilt långvariga på Fat Monkey. 

Vi går vidare och letar badbyxor till men han hittar inga han vill ha. Vi lägger ner det projektet och han får han sina för små badbyxor resten av semestern. 

Kvällsdrink på Mokanda Bar
Efter det hamnar vi på Khum Mon, en av de absolut enklaste restaurangerna längs hela gatan. Bord och stolar är av plast, på borden ligger vaxdukar i olika färger och mönster. Här ser det ut som det ser ut i Thailand när turisterna inte har tagit över. Det är ett väldigt enkelt ställe men det finns trots det turister som har hittat dit, eller så är det svenskar som har bott länge här på ön. På väggen hänger så klart en stor TV.  

Efter middagen vill Oscar gå till rummet så han får göra det. Janne och Susanne går till stranden och sätter sig på Mokanda Bar, som har blivit ett nytt favoritställe för oss. Vi har suttit här några gånger nu. Oscar har sin Iphone om han vill något och vi har inte längre än några hundra meter hem. 

I morgon är årets sista dag och det brukar vara full fart på fyrverkerier runt midnatt på Klong Dao.