Fotorunda i DR Lantas trädgård, Klong Dao

"Ormträdet" i trädgården

När vi vaknar idag har vi inga andra planer än att stanna vid poolen, så efter frukosten tar vi plats vid poolen. Vid lunch tar vi oss ut på stranden och promenerar söderut till restaurang Bamboo, en av våra favoriter här på stranden Klong Dao, Koh Lanta. När lunchen är avklarad går vi tillbaka till vårt eget resort DR Lanta och intar platser vid poolen igen. Oscar lägger sig och tar massage en stund, alldeles bredvid poolen. Halva dagen är avklarad.

När poolen börjar bli trist går Oscar hem till rummet.

Susanne och Janne tar en fotorunda på hotellområdet. Det finns många fina blommor på området som är värda att förevigast. Någonting som absolut måste förevigas är "Ormträdet", som vi numer kallar det. Ormträd tillhör inte vanligheterna men Janne har hittat ännu en lite ovanlig sak i trädgården, ett bo med kolibrier. Det finns även små fåglar i boet. Boet hänger i ett träd mitt bland alla bungalows.

När kvällningen närmar sig går vi ut på huvudgatan. Janne vill klippa sig och där finns några frisörer. När han sätter sig hos en av frisörerna går Oscar och Susanne till Fat Monkey, där spelar de biljard i väntan på att Janne ska bli klar. När Janne är klar kommer han också dit och spelar en omgång mot Oscar.

Fin hibiskus i trädgården
Vanlig vit blomma i trädgården


Kolibribo i trädgården
Fin lite Buddah (?) i gräset


Nu när vi ändå är här på huvudgatan ska vi äta på någon av restaurangerna här, men innan dess blir det lite shopping. Oscar behöver nya badbyxor. Vi köper ett par badbyxor, som det senare visar sig att han inte alls gillar.

Middag blir det för allra första gången på restaurang The Sisters ute på huvudgatan. Vi har kollat Tripadvisor och fått tips om att den kan vara bra. Det är ganska tomt när vi sätter oss ner vi vårt bord men strax därefter fylls alla borden på.

Restaurang The Sisters

Janne beställer in Mango Mojitos till sig själv och till Susanne, i väntan på maten. Det var gott och kul att ha provat, ingen av oss hade någonsin druckit det. The Sister var en bra restaurang men just den här kvällen var ett stort högljutt svenskt sällskap också i restaurangen och det förstörde en del av trevligheten.

Efter middagen går vi hem till rummet. Klockan är ungefär 22 och det är inte riktigt dags att sova ännu. Det blir en surfkväll. Alla sitt i sina sängar med varsin Iphone och vi har det väl rätt bra.

Inte heller i morgon har vi några andra planer än att stanna vid poolen.