Vi har landat i Split och ska till ön Hvar

Vårt SAS plan som landat i Split

Idag reser vi till Kroatien där vi ska vara i två veckor. Första veckan ska vi vara på ön Hvar och andra veckan på ön Brac´. Sista natten ska vi bo i Split för att ha nära till flyget när vi ska hem igen. Syftet med resan är sol och bad och förhoppningsvis att få kunna göra en utflykt till landet Bosnien & Herzegovinia. På ön Hvar är det staden Hvar vi vill se och på ön Brac´ är det stranden Zlatni Rat som verkar cool. 

Vi lyfter med SAS planet från Arlanda 07:10 och innan tre timmar har gått är vi framme i Split. Vi har förbeställt en taxi som kommer och hämtar oss. Resan in till Split går rätt smidigt men det är mycket trafik. Klockan är strax efter 12:00 när vi är framme vid båthamnen i Split. Härifrån går båtarna som tar oss ut till öarna utanför Split och vi ska börja på ön Hvar.

Vi har lite koll på båtarna och den båt vi helst hade velat åka har precis gått. Vi hann inte fram till klockan 12:00, men det gör inget. Nästa båt till ön Hvar går 14:30 så vi köper biljetter den den båten, och kånkar sedan i väg våra väskor till närmaste restaurang som ligger på andra sidan gatan. Det finns bagageinlämning alldeles bredvid men vi har inga planer på att promenera runt i Split. Vi ska vara här ett helt dygn när vi kommer tillbaka. Nu ska vi äta lunch och ta det lugnt.

Restaurangen är vid de gula parasollen
Biljetterna till båten rakt över gatan.
Oscar äter lunch i Split.
Hamburgare och Coca Cola


Split från färjan
Janne ombord på färjan i Split


Oscar beställer hamburgare och Coca Cola. Janne och Susanne beställer Cevapcici och Ozujsko. Kanske låter det avancerat men det är inget annat än någon slags avlånga köttbullar och en kroatisk öl. Det var precis vad vi behövde just då. Det är varmt och vi behöver energi och dricka. När vi tröttar på att sitta still går vi en i taget, tillsammans med Oscar, och tittar på den närmaste gatuförsäljningen. 

Klockan 14:30 åker vi med båten till staden Staligrad på ön Hvar.