Sista dagen i Bol får Oscar windsurfa igen

Sista frukosten i Bol intas på vår veranda
Idag är sista hela dagen på vår resa här i den kroatiska skärgården. Den absolut sista riktiga frukosten här i Bol intar vi som vanligt på vår stora veranda i lägenheten.

Efter frukost går vi till stranden vid Zoo Station. Det är en trevlig strand där allt finns som en turist behöver, en bra strand, solstolar, en restaurang och toaletter. Vi bestämmer oss för att tillbringa hela dagen här.

Framme vid stranden förser vi oss med solstolar och går sen till Zoo Station, ett av de två företag för windsurfing som finns på denna strand. Oscar har gått på skola hos Zoo Station och därför går vi dit igen.

Oscar har blivit lovad att få windsurfa idag igen. Idag ska han få windsurfa helt utan lärare. Det är samma killar som jobbar idag som har jobbat tidigare. De vet att Oscar är nybörjare och fixar en passande bräda och segel till honom.

Vi kommer till Zoo Station sen förmiddag och vinden är hyfsat lugn. Det är bra för på eftermiddagen kommer mistralvindarna och då blir det mycket starkare vindar och svårare att windsurfa. Intressant är att man kan se vindarna ute på havet hur de närmar sig Bol i sundet mellan öarna Hvar och Brac´. 

Idag har Oscar ingen lärare så vi vuxna sätter oss på en bänk vid strandkanten och håller koll på honom hur det går. Han är riktigt duktig för att vara nybörjare. När han har hållit på att surfa över en timme kommer mistralvindarna och det blir snart svårare för honom att klara av vindarna.

Vi vuxna sitter på bänken och tittar och inser att Oscar börjar bli trött och har problem med brädan och segel. Vi ber hans tidigare lärare att hjälpa honom och så klart gör han det. Läraren tar sig ut till Oscar och hjälper honom att komma iland. Oscar erkänner att han blev trött och han är glad att han fått hjälp. Han är jätteglad att han har fått prova att windsurfa här i Bol men nu blir det inte mer surfat av på den här semestern.

Vi sätter oss på restaurangen på stranden bredvid Zoo Station där vi bokat våra solstolar. Efter lunchen är vi på stranden tills vi badat klart för dagen. Hemma i lägenhet igen och sitter vi vuxna en stund på verandan medans Oscar sitter vid datorn i sitt eget sovrum.

På kvällen äter vi middag inne i centrala Bol, en sista gång på den restaurang alldeles vid båtarna som blivit vår favorit. Vi väljer att åka taxi hem till lägenheten och Janne kommer på den smarta idén att be taxichauffören hämta oss i morgon.

I morgon ska vi lämna Bol och båten till Split går tidigt i morgon...