Oscar provar parasailing vid Zlatni Rat

Oscar vid Zlatni Rat
Dagen börjar som vanligt med frukost på vår stora veranda. Maten har vi köpt i vår närmaste affär bara några hundra meter från lägenheten. Det är riktigt varmt och solen skiner så klart. Vi har haft toppenväder hela vår resa här i den kroatiska skärgården. Vi befinner oss i staden Bol på ön Brac.

Efter frukosten går vi mot stranden som är målet med att just åka till Bol. Den gyllene udden eller Zlatni Rat som stranden heter på kroatiska. Vi har varit där några dagar nu men vi går dit idag igen. De har en helt del vattensporter vid Zlatni Rat och Oscar har blivit lovad att han ska få parasaila. Vi år se om det blir idag.

På vägen mot Zlatni Rat passerar vi några andra små stränder. Vid en av dem ligger Zoo Station där det finns en windsurfingskola. Vi stannar till där lite kort för att anmäla att Oscar vill lära sig windsurfa i morgon. Sen går vi vidare mot Zlatni Rat.

Framme vid den Gyllene Udden lägger vi oss så långt ut på udden det är möjligt. Vi sätter oss i vattenbrynet men det är rätt svårt att sitta still. Vågorna kommer från alla möjliga håll så det är enklare att vara i vattnet. Vi solar, badar och kastar boll. Det är en fin strand och det blir snabbt djupt så man behöver inte gå långt för att doppa sig.Vid lunch går vi upp till hotellet vid gågatan för att äta.

Oscar vid Zlatni Rat - längst ut på udden
Oscar vid Zlatni Rat - längst ut på udden

Lunch uppe vid strandpromenaden
Oscar i båten - ska strax prova parasailing

Efter lunch blir det dags för Oscar att få prova parasailing. Ingen av oss vuxna vill göra det så Oscar ska få göra det själv. Vi får veta att han är för lätt för att göra det själv men en av killarna som är anställd erbjuder sig att åka med honom. Vi vuxna får följa med i båten och det gör vi förstås. Så klart tyckte Oscar att det var jätteroligt att få prova på ännu en sak han aldrig gjort tidigare.

När eftermiddagen börjar bli sen går vi hemåt, men stannar till vid Zoo Station en stund. Vi sitter här och bara tittar en stund. Det blåser rätt rejält men det är en hel del av windsurfarna som är riktigt duktiga.

Zlatni Rat från havet
Oscar på väg mot båten igen - parasailing

Hemma igen så promenera vi vuxna till en resebyrå i vår närhet. Resan börjar lida mot sitt slut och vi hade tänkt göra en utflykt till landet Bosnien & Herzegovinia härifrån Bol. Det verkar inte vara det lättaste att hitta den utflykten härifrån Bol. Inte heller resebyrån nära vårt hem har utflykten.

Vi går hem igen och till middag serveras det kroatiska delikatesser på vår stora veranda. Vi har kommit fram till att vi gillar att bo i lägenhet och framför allt som här i Bol när vi har så nära till en mataffär. Det blir nästan som hemma fast lite annan mat.

I morgon ska Oscar få prova på att windsurfa.