En trevlig dag i staden Bol

Zlatni Rat
Även idag äter vi frukost på vår stora veranda i lägenheten i Bol, på ön Brac´ i den kroatiska skärgården. Maten har vi även idag inhandlat på vår närmaste matbutik som vi har bara några hundra meter från huset där vi hyr vår lägenhet.

Zlatni Rat, stranden som har gjort att vi rest just till den här ön finns på planeringen idag också. Trots att det kändes lite långt att gå så bestämmer vi oss för att gå idag också. Det tar inte mer än 20 minuter.

Idag stannar vi på vår promenad till Zlatni Rat för att höra oss för om vid en av platserna för windsurfing. Vi tar reda på hur det går till och vad det kostar. De börjar med teori direkt på morgonen och sen får eleverna surfa lite förmiddagen. Framåt eftermiddagen brukar vinden blåsa upp och bli för svår för nybörjarna. Jodå, Oscar ska få prova detta senare i veckan. Idag går vi vidare mot Zlatni Rat.

Oscar och Janne leker lite på stranden idag också. De hyr en lite "maskin" med motor och kör runt på havet.

Janne på restaurang RAnch
Janne och Oscar leker vid Zlatni Rat

Idag äter vi lunch på en av hotellets restauranger med havsutsikt och ovanför Zlatni Rat. Vi vill inte välja samma ställe som igår eftersom hamburgarna var vedervärdiga där. Här på hotellets restaurang är maten betydligt bättre och det är betydligt trevligare att bli serverad vid bordet och få maten på riktiga tallrikar.

När vi tröttnat på badandet för idag tar vi turisttåget tillbaka till Bol och hem därifrån. Hemma i lägenheten igen går vi vuxna och handlar igen i vår matbutik och gör ett snabbstopp på en restaurang alldeles bredvid.

Restaurangen som alltså ligger några hundra meter från vår lägenhet är den bästa restaurangen i hela Bol, enligt TripAdvisor. Vi går in på Restaurang Ranch, Bols finaste restaurang, strax innan de öppnar. Vi var vedervärdigt klädda med kläder direkt från stranden. Vi förklarade att vi bara ville titta till restaurangen för att vi planerade att äta där senare i veckan. De ber oss slå oss ner och i lugn och ro titta på menyn och de bjuder oss på varsin öl. Snacka om restaurang med service. Restaurang Ranch alltså, Bols bästa restaurang enligt TripAdvisor.

Gatan utanför vår veranda
Även detta gatan utanför vår veranda

Vi äter inte på Ranch den kvällen utan på en restaurang längs promenaden i centrala Bol. Just ikväll är det lite extra jippi i centrum med någon utställning av diverse olika varor som bland annat olivolja. Just idag finns också ett liveband som spelar mitt i centrum. Det är rätt livat och gott om turister. Det har kommit några fina båtar och lagt till inne i centrum men de är inte på långa vägar jämförbara med de "båtar" vi beskådade i staden Hvar.

Hamnen i centrala Bol
Janne i centrala Bol

Efter middagen går vi hemåt igen och avslutar kvällen med Yatzy på vår stora veranda. Det har varit en jättetrevlig dag här i Bol utan att vi gjort något särskilt. Vi har inga större planer för i morgon heller men det ska nog bli bra det också...