No Stress på Kap Verde

Sal på frukostbordet
Vi har kommit till sista hela dagen på denna semester, en veckas charter i Santa Maria, på ön Sal i Kap Verde. Sal betyder Salt. Vi är här med Vingresor och bor på hotell Porto Antigo. Det är disigt, lite småkallt och blåsigt även idag, men vi tycker om platsen.

Dagen börjar som vanligt med frukost på hotellets restaurangen vid havet. Det är en trevlig restaurang och vi har suttit där några gånger nu, både morgon, eftermiddag och kvällar.

Eftersom det är lite småkallt har vi inget bråttom ut till stranden utan det blir en promenad runt i den lilla staden istället. Susanne vill föreviga en del saker på bild innan vi åker hem och medans det är ljust ute. Promenader i staden brukar det annars mest bli kvällstid.

Vi går längs stranden bort mot piren och här är det även idag, full aktivitet med fiskare och deras nyfångade fiskar. Det är ett trevligt inslag i den lilla staden och väl värt ett besök. Från piren går vi upp i staden som ligger några hundra meter från piren. Vi passerar ett litet, vad vi kallar Facebookkontoret men vi tar aldrig reda på vad man egentligen gör i den lilla kiosken. Vi går vidare genom staden och den vita kyrkan blir fotograferad.

Vart vi än går i staden så har vi aldrig mer än några hundra meter hem så vi är strax hemma på hotellet igen. Vi byter om till badkläder och går ut på stranden. Nu, nästan sista dagen, har vi fått koll på var vi ska stanna för att slippa den värsta blåsten. Det är inte mycket folk på stranden så det finns plats för oss trots att vi kommer sent till stranden. Susanne fortsätter roa sig med att fotografera, nu hotellområdet.

Facebookkontor ?
Stadens vita kyrka

Lunch äter vi på Sal Beach Club, som har blivit vår solklara favorit för lunch. Restaurangen ligger på stranden, den serverar tacos, hamburgare, kebab och en hel del annat. De har dessutom gratis WiFi. Det är lätt att bli sittande där en stund. Idag äter vi lunch och spelar yatzy.

Det har inte blivit mycket badande den här veckan på grund av att det inte är särskilt varmt. Efter lunchen vill Oscar snorkla och Janne offrar sig trots att det är kallt. De ser lite småsaker som räkor och liknande men inget som någon av de kommer att minnas.

På hotellområdet - Porto Antigo
På hotellområdet - Porto Antigo

Utsikt från Porto Antigos restaurang
Poolen på Porto Antigo

Oscar och Janne snorklar från stranden
Yatzy på Sal Beach Club

När vi går ut på kvällen har vi tagit på oss varma tröjor för att ännu en kväll slippa sitta och frysa. Vi har redan för två dagar sedan bokat bord för att veta var vi ska äta i kväll, sista kvällen på Kap Verde.

Restaurangen vi går till heter Pastis, en bra restaurang som Janne blivit rekommenderad hemifrån och den har goda vitsord på Tripadvisor. Restaurangen är väldigt liten och eftersom den är populär så behöver man beställa bord i förväg. Janne äter något med skaldjur och vi andra någon rätt med pasta och vi vuxna dricker för sista gången den här resan ett vin producerat på Kap Verde.

Restaurang Pastis
Janne och Oscar på restaurang Pastis

Efter middagen promenerar vi hem till hotellet och det är som vanligt aldrig mer än några hundra meter var vi än befinner oss. På rummet börjar vi packa. Semestern är slut och i morgon ska vi hem till Sverige igen.