Det har varit en toppenbra resa till Italien

Poolen - Hotell Poseidon
Vi har varit i Italien i två veckor och nu kommit till denna resas sista dag. Vi började med tre dagar i Rom och förflyttade oss därefter till Sorrento där vi stannade i fyra dagar. Här i Terracina har vi varit i en vecka. Syftet med att avsluta resan i Terracina var att få sola och bada och att ha relativt nära till flygplatsen i Rom när det är dags att åka hem.

Här i Terracina har vi bott på Hotell Poseidon. Hotellet är jättebra och kan absolut rekommenderas. Det ligger 50 meter från havet och hotellets pool är jättefin. Det finns små pentryn i rummen och balkongen är fin.

Terracina blev för oss en annorlunda semester. Det blev en semester som vi inte var vana vid och därför blev det inte alls som vi förväntade oss, men det blev bra ändå.

Terracina är inte en stad längs stranden där hotell och barer avlöser varandra. Strandpromenaden är väldigt lång och låt säga att det ligger en restaurang var hundrade meter, då måste man gå 500 meter för att hitta fem restauranger. Ungefär så är det och det blir långa promenader varje gång vi ska ut och äta. Promenader som vi tröttnade på ganska fort eftersom vi heller inte hittade några jättemysiga restauranger, vilket i alla fall vi förväntar oss i Italien.

Hotell Poseidons adress - Via Piemonte
Via Piemonte rakt fram

Det är cirka två kilometer till centrala Terracina. Där har vi varit bara en gång för promenaden dit kändes väldigt lång när vi även skulle gå tillbaka hela vägen hem. Terracina var en annorlunda stad även på så sätt för det finns inga taxibilar eller lokalbussar och man är helt enkelt tvungen att ha en bil. Det går inte smidigt att förflytta sig på något annat sätt.

Från hotellets trädgård
Från hotellets trädgård
Ok, vi hade väl kunna hyra en bil och sett oss omkring men det hade knappast hjälpt när vi vill ut och äta. Befinner man sig i Italien så vill i alla fall vi dricka ett gott italienskt vin till middagen och det hade vi inte kunnat göra om vi kört bil. Nej, vi förstod oss aldrig på Terracina.

Terracina sades vara en turiststad för italienarna själva och de har väl redan druckit alla goda viner så de kan väl köra bil till restaurangen eller så kör de ändå fast de dricker, eller?

Stranden i Terracina
Strandpromenaden i Terracina

Detta eviga promenerande gjorde att vi rätt snart föredrog att äta hemma på vår hotellbalkong. Vi hade en stor supermarket - Conrad - inom gångavstånd och det var en fröjd att gå där och handla bland alla goda korvar, skinkor, oliver, ostar mm. Det blev som en fantastisk utflykt varje gång vi gick till affären.

Det var just detta med att äta hemma på vårt rum som blev annorlunda. Vi var liksom mestadels hemma när vi var i Terracina och vi hade ingenting emot det. Det var lugnt och skönt och vi trivdes på hotellrummet.

Favoritrestaurangen - vår balkong
Oscar gillade poolen och pizzor

I morgon ska vi lämna Terracina. Vi undrade länge hur vi skulle komma härifrån. Vi har inte sett en taxibil på hela veckan men de gick tydligen att beställa en taxi med lite framförhållning. Så ganska tidigt i morgon kommer en taxibil och hämtar upp oss. Klockan 10:10 i morgon lyfter SAS-planer som ska köra oss hem till Arlanda.

Sammanfattningsvis har resan till Italien varit toppen.

Janne har fått se Rom och Vatikanen. Jag har fått se Sorrento, Pompeji, Capri och Positano. Platser som jag pratat om i säkert tio år. Oscar har fått en vecka med sol och bad som vi tror är vad han vill ha, men även Oscar har uppskattat mycket av det vi sett både i Rom, Vatikanen och på utflykterna från Sorrento. Vad han framförallt har gillat är att det i två veckors tid har varit ok att säga att han vill ha pizza.