Marknadsdag i Terracina

Framme vid marknaden på Viala Europa
Idag var det dags för marknad i Terracina. Vi hade fått veta att marknaden var längst bort på gatan, Viala Europa, som gick alldeles bakom vårt hotell. Ganska direkt efter frukosten började vi att gå och det var ganska långt. Största anledningen till att vi tyckte det var långt var kanske att vi ärligt talat är lite trötta på allt gående i denna stad.

Vårt hotell hade faktiskt cyklar man kunde hyra men de fick man hyra hel eller halvdag, 6 timmar. Nu hade vi i alla fall börjat inse att även Oscar skulle klara trafiken i Terracina på cykel men vi var helt enkelt för snåla för att hyra tre cyklar 6 timmar när vi bara ville ha dem några timmar.

Väl framme vid marknaden hade vi den förutfattade meningen att det här skulle väl snart vara över och vi skulle snart vara på väg hem igen. Nej, så var det inte. Marknaden visade sig vara riktigt stor och sträckan vi gick inom marknadsområdet var inte kort den heller.

På marknaden fanns det mesta att köpa kläder, skor, parfymer, leksaker, mat, grönsaker, dricka och en hel del annat som vi säkert har missat. Susanne köpte ett par trosor för att slippa tvätta innan vi åkte hem. Hade kunna köpt fler om hon vetat att storleken var rätt. Oscar och Janne köpte skinka för att ta hem till lunchen. På väg hem gick vi längs strandpromenaden igen, samma väg som vi gått dagen innan.

Marknad i Terracina
På marknad i Terracina

Lunch åt vi på balkongen och vi tillbringade resten av dagen vid hotellets pool. Oscar och Susanne tycker alltid bättre om pooler än om havet men att även Janne skulle föredra poolen här i Terracina är lite förvånande. Anledningen var väl troligen ekonomisk. Här vid poolen var det lugnt och stilla, inte en massa människor och solstolarna var gratis. Han kunde sitta bekvämt med sin bok utan att betala för det. Och han läste en hel del den här veckan.

Oscar och Janne har shoppat skinka
Marknad i Terracina

Vi hade på både gårdagens promenad och idag på väg hem från marknaden passerat en pizzeria vi tyckte såg ok ut. I kväll bestämde vi oss för att äta vid den pizzerian. Det blev åter igen en rätt lång promenad. Det var en fin kväll där solnedgången hade lämnat efter sig många vackra färger så just i kväll gjorde det inte så mycket att vi gick igen.

Vackra färger i solnedgången
Oscar och Janne på pizzeria

Efter pizzeriabesöken var det bara till att promenera hem till hotellet igen. Nej, någon taxibil hade vi inte sett på hela veckan. Vi har snart varit här i Terracina i en vecka och semestern är snart slut. De två dagar vi har kvar har vi inga planer alls förutom att ta det lugn i hotellets närområde.