Promenad på vackra Djurgården - Stockholm

Rosendahls Trädgård - café och bar
Det var fin och solig dag men inte tillräckligt varmt för att bada. Vi tyckte att vi borde vara utomhus och bestämde oss för att ta en promenad på någon plats där vi inte brukar promenera. Valet föll på att ta sig in till Stockholm och promenera på Djurgården.

Vår idé var att vi skulle äta lunch på Rosendahls Trädgård och sedan promenera längs vattnet. Vi hade läst ganska nyligen att Rosendahls Trädgård var Sverige bästa café och det var länge sedan vi var där. Oscar hade inte alls promenerat på Djurgården, inte som han minns i alla fall.

Vi tog bilen till tåget och bussen till Skansen. Vi hade velat komma lite längre men bussen gick bara till Skansen. Vi fick börja gå och visste inte riktigt var Rosendahls Trädgård låg någonstans. Vi hamnade lite fel och kom till Rosendahls Värdshus. Vad det var för ställe visste vi inte. Vi kände inte alls igen oss.

När man inte har varit på platsen på länge vet man inte hur mycket de har hunnit ändra. Vi trodde att vi på något sätt ändå var vid Rosendahls Trädgård fast vi inte kände igen oss. Stället såg trevligt ut och hade stor trädgård där vi kunde sitta och äta så vi stannade där och åt lunch. Vi satt utomhus och åt och maten var god.

Rosendahl Slott
Lite lätt vilse i naturen på Djurgården

Biskopsudden
Fin fågel vid Biskopsudden

Sen skulle vi börja promenera och nu hittar vi Rosendahls Trädgård, strax där bredvid. Det fanns inte så mycket riktig mat, mest soppor och fikabröd, så vi tyckte det var bra att vi redan ätit. Det hade hänt mycket sedan vi var där sist. Inomhus fanns fiket och man kunde sitta inomhus, i ett växthus om man föredrog det. Föredrog man att sitta utomhus gick det så klart bra, i den stora trädgården. I trädgården fanns det även en bar.

Promenad längs vattnet
Bild från Prins Eugens Waldemarsudde 

Idag var det inte läge för någon bar så när vi har tittat till trädgården och en liten butik så går vi vidare. Vi stannar till vid Rosendahl Slott, ett slott som Susanne aldrig sett tidigare. Vi är fortfarande lite lätt vilse på Djurgården så vi tar fram våra GPS:er i mobilen för att hitta. Tanken är att vi ska hitta Prins Eugens Waldemarsudde och promenera längs vattnet till Biskopsudden. Vi kommer i vilket fall som helst inte rätt, men efter en stund känner vi igen oss. Där borta ligger Biskopsudden.

Oscar har hittat ett ihåligt träd
Promenaden blir istället åt andra hållet. Vi startar vid Biskopsudden och går längs vattnet mot Prins Eugens Waldemarsudde. Det är fin promenad längs vattnet. När vi når Prins Eugens Waldemarsudde går vi in i huset och tittar lite i butiken där. Det är ganska sent så det känns inte aktuellt att titta på konst just då, men det kan vi göra en annan gång. Idag skiner solen och vi ska vara ute.


Efter besöket i butiken fortsätter vi promenaden längs vattnet. Oscar hittar ett ihåligt, spännande träd där vi säger till honom att han ska klättra in. Sen blir målet att hitta tåget som kan ta oss tillbaka till city och därifrån åker vi raka vägen hem.

Hela familjen hade en trevlig dag på Djurgården trots att vi inte gjorde något särskilt. För oss vuxna blev det lite nygamla upptäckter eftersom allt inte var som förr.

Sammanfattningsvis kan sägas att en promenad längs vattnet på Djurgården är aldrig fel.