Så har vi gjort klart Åre för denna gång...

Mattias och Oscar

Så har det blivit vår femte och sista dag i Åre. Idag ska vi tillbaka till Rödkullen för att Oscar ska gå på skidskola igen, en timme även denna gång och Mattias från Skistar blir hans lärare ännu en gång.

Det blir en tidig start på dagen. Skidskolan börjar redan 09:15. När vi lämnat ifrån oss Oscar till Mattias åker vi vuxna i backarna i närområdet. Vädret är kanon, solen har just orkat upp över bergen och nästan inga människor i backen.

Susanne tröttnar även idag ganska tidigt på skidåkningen, sätter sig med en kopp kaffe på utomhusverandan och njuter av tillvaron där istället. Vi äter lunch i Rödkullen och strax därefter åker vi alla därifrån. Susanne åker tillbaka till torget går hem till hotellet och byter om, i alla fall på fötterna. Janne och Oscar stannar vid kabinbanan, där finns VM6:an. De åker upp där och tar sig till Åre Torg via liftar och backar.

Vid Åre Torg strålar familjen samman igen. Vi stannar på Dalboms, på verandan och tar några öl. Norrlands Guld till Susanne och Till till Janne. Oscar får Coca Cola. Efter en stund vill Oscar gå tillbaka till rummet så hela familjen går tillbaka.

Oscar och Janne utanför Dalboms
Janne har åkt färdigt för denna gång


Oscar får sitta på rummet med sin dator. Vi vuxna tar en promenad, ungefär samma promenad som Susanne tagit dagen innan. Hon vill visa alla upptäckter, framför allt Outletbutiken och Åre Bageri. På tillbakavägen går vi bakom hotellet längs Åresjön.

På kvällen försöker vi komma ut tidigt för att åter igen göra ett försök att få äta på Werséns. Vi gjorde ett försök första kvällen men misslyckades för att vi kom sent, en väntetid på en timme kändes inte kul när vi redan var hungriga.

Åre Torg från Dalboms veranda
Sista solnedgången över
Åresjön för denna gång


Kvällens försök att äta på Werséns gick bättre. Vi var där cirka klockan sju, alla borden var upptagna men vi fick genast erbjudande om att sitta i baren och äta och det gjorde vi. Werséns verkade vara ett populärt ställe och det var mest därför vi ville äta där. Tror inte att det blev någon ny favorit även om maten var god och servicen var ok.

Efter middagen var det bara till att för allra sista gången på denna resa promenera backen ner mot Åre Station, gå gången över järnvägen och sen komma in i Holiday Club. I morgon är det bara hemresan kvar...