Dagsutflykt till Duved

Utflykt från berget i Duved
Det har blivit vår fjärde dag i Åre och vi bor på Holiday Club. Det var skönt att börja dagen med lite sovmorgon igen. Efter den sedvanliga frukostbuffén har vi bestämt oss för att ta oss till Duved. Den enda anledningen till att ta oss till Duved är för att vi aldrig har varit där.

Vi lyxar till det med en taxibil till Duved och det tar kanske en halvtimme med bil att komma dit. När vi kommer fram till Duved tar Oscar och Janne liften upp. Skidåkningen blir inte alls långvarig och det mest på grund av att det på grund av det varma vädret är rätt slaskigt i backen.

Susanne känner inte alls för att åka skidor, är mest trött och orkar inte försöka sig på några nya okända backar. Susanne tittar till skidområdet lite grann men hade helst av allt velat titta till byn Duved, men det var rätt långt dit från backarna, i alla fall om man ska gå. 

Janne och Oscar på Broken
Susanne tröttnar på Duved och tar skidbussen hem igen, tar en promenad runt hotellet hemma. Går in på en närbelägen Outletbutik, går sen vidare mot den stora matbutiken, apoteket och Systembolagen men köper inget någonstans. Går sen hemåt igen. Passerar Åre Bageri och tittar in där. Konstaterar att där ser riktigt mysigt ut, men det får vi ta en annan gång.

Hemma på hotellet igen strålar familjen samma för en stund. Oscar vill sitta på rummet med datorn och vi vuxna sätter oss en stund på O´Learys och tar två öl var.

På kvällen äter vi åter igen på Broken. Efter middagen går vi till rummet och tar det lugnt. I morgon ska Oscar på skidskola igen och vi måste gå upp tidigt...