Dags att lämna Åre - men vi kommer tillbaka...

Väntar på flygbussen för hemfärd

Idag blir det ingen skidåkning. Det är dags för hemfärd och flyget till Arlanda går redan klockan 13:00. Vi har beställt flygtaxi som ska köra oss till Östersund, inte mycket mer att göra än att äta frukost och packa.

För att sammanfatta Åre så har det varit en bra resa. Vi har upptäckt mycket i Åre denna gång. Vi har upptäckt massor av liftar och backar, VM 8:an, VM 6:an, Duved, fler backar i Björnen, fler backar i Rödkullen och att hur man tar sig ner till Åre torg via alla backar. Åre har ett stort liftsystem och det mest hänger faktiskt ihop. Riktigt bra!

Vi har insett att kabinbanan faktiskt ligger i stort sätt mitt i byn fast det inte känns så. Vi såg kabinbanan från vårt hotellfönster, när vi väl insåg det. Riktigt bra var också att vi fick åka kabinbanan i år och komma upp (nästan) på Åreskutans topp. Riktigt fin utsikt!

Oscar är inte längre nybörjare och vill inte bara vara i enkla backar. Han har blivit riktigt duktig och som ung och orädd är han också modig att prova på de flesta backar. Susanne har däremot inte varit på topp utan mest trött och inte riktigt orkat, men det blir bättre nästa gång, när alla energi är tillbaka.

Vi flyger SAS hemåt mot Arlanda

Idag när vi lämnar Åre är det roligt att jämföra vädret i år och förra året. Förra året var det mer eller mindre snöstorm när vi åkte därifrån och precis allt var vitt, vägen, himlen och backarna. I dag sken solen och våren hade kommit riktigt långt. Det finns snö i backarna men i Åre byn finns det ingen snö, här är bara barmark och idag skiner solen.

Vi ville egentligen åka hem i morgon men det fanns ingen plats på flygplanet då, så nu blev det fem dagar i Åre. Det har varit fem riktigt bra dagar. Och vi tror vi vågar lova att vi kommer tillbaka en dag...

Som kuriosa kan nämnas att vi inte fick flyga hem med planet klockan 13:00. Planet var överbokat och vi erbjöd oss frivilligt att vänta på nästa flygplan som skulle gå hem klockan 16:00. Vi fick sitta på Östersunds flygplats i tre timmar och den ersättningen vi fick från SAS var mer än väl värd tre timmars väntan. Tack SAS för den ersättningen.