Vilodag på Ao Nang Villa Resort

Finpoolen på Ao Nang Villa Resort

Idag bestämde vi oss för att stanna på vårt fina hotell - Ao Nang Villa Resort. Hotellet ligger alldeles vid en strand, vi har massor av restauranger alldeles runt knuten och inte minst, hotellet har två fina pooler. Idag ska vi nyttja poolerna.

Vi började dagen med att gå till vad vi kallar "finpoolen". För att vara en pool är den otroligt fin eller rättare sagt omgivningen är otroligt fin eller ska vi kanske säga att vyn från poolen är otroligt fin. Fint är det i alla fall.

Vi ockuperade varsin solstol och sen gick Susanne och Oscar och spelade biljard. Det fanns ett biljardbord även på detta hotell, dock inomhus men i alla fall. Nu har vi hunnit bli riktigt duktiga på biljard. Efter biljarden blev det lite pingis. Pingisbord fanns i samma rum som biljardbordet och ingen större rusning dit heller mitt på dagen. Pingis är vi inte lika bra på.

När Susanne tröttnar och vill gå ut i solen går vi tillbaka till "finpoolen", badar lite och sen är det dags för Janne att spela pingis. Oscar vill hellre spela pingis än bada. När Janne tröttnat på pingisspelandet blir det bad för hela familjen fram till lunch.

Oscar på vårt lunchställe
- The Last Fisherman

På något lustigt sätt ser man fram mot lunchen redan tidigt på dagen. Troligen är det för att det inte händer så mycket. De största besluten vi har att ta är just var vi ska äta lunch och middag. Dagens lunch äter vi vid stranden cirka tio minuters promenad från vårt hotell, på The Last Fisherman. Restaurangen har fått goda recensioner på Tripadvisor, vår nya ledsagare. Hur gjorde man förr när man inte fick några tips?

The Last Fisherman var en välbesökt restaurang men vi hade turen att få ett bord. Servicen var väl inte den bästa, mycket gäster och lite personal, men allt annat var hur bra som helst. Maten var god, restaurangen låg mycket bra till med stranden alldeles bredvid.

Efter lunch går vi stranden hemåt, passar på att bada i havet som vi inte gjort på denna strand på denna resa. Här är vattnet inte klart och det är med thailändska mått ingen strand att rekommendera. Ska man bada i Ao Nang bör man ta en långsvansbåt och komma till någon av alla de vackra stränder som finns här utanför.

Tillbaka vid hotellet igen går vi till vår närmaste pool, alltså inte finpoolen igen. Vi solar, badar, slappar och när Happy Hour börjar i poolbaren tar vi någon drink och Oscar får en stor glass. Ett rätt behagligt liv med andra ord. Inget särskilt händer.

Stranden i Ao Nang
Stranden i Ao Nang på väg hemåt

På kvällen går vi ut på shoppinggatan hittar en restaurang som ser trevlig ut, tror den kan ha hetat någonting med Jeanette, troligen svensk. Alla äter vad de vill ha, sen blir det promenad hemåt längs shoppinggatan. Vi tittar lite i affärer men köper inget annat än drickor.

Oscar vill till rummet och sin dator och vi vuxna vill stanna ute en stund. Oscar får gå till rummet och vi vuxna sätter oss på hotellets bar, alldeles vid havet. Oscar vet var vi finns och han har sin mobil så vi oroar oss inte för att han är ensam på rummet. Det blir ett bra beslut. Semestern börjar ta slut så det gäller att ta vara på varje minut vi kan få i värmen.

Poolen med poolbar
Solnedgång i Ao Nang


I morgon är vår sista hela dag i Thailand (för denna gång) och vi ska så klart ännu en gång välja någon av alla de fina stränderna som finns här...