Utflykt till Relax Bay - Koh Lanta

Gårdagens lunch på den indiska restaurangen

Igår var det en vanlig dag på Klong Dao och inget speciellt hände. Vi gick en av alla promenader längs stranden. Vi åt middag på vad vi kallar den indiska restaurangen. Vi har varit där förut och maten var så god som vi mindes den och även utsikten lika fin som vi mindes den. Man sitter lite högt på en veranda så man ser hela stranden fint därifrån.

Efter lunch promenerar vi vidare till Slow Down för att spela biljard. Mest för Oscar skull men hela familjen tycker det är kul. På hemväg från Slow Down slås vi av hur enormt lugnt det är på Klong Dao.

Trots att det är högsäsong så finns det delar av stranden där du är så gott som ensam. Jodå, det finns garanterat en människa mindre än hundra meter bort, som troligen pratar svenska. Du är aldrig ensam någonstans men någon trängsel är det inte tal.

Mot kvällningen var det som vanligt solnedgången som gällde. På kvällen åt vi middag på favoritrestaurangen, Old House, inne i Saladan.

Högsäsong på Klong Dao

Sista dagen på Klong Dao har vi bokat en utflykt till Tiger Temple och Emereld Pool, en utflykt vi pratat om så många gånger. Efter att ha jagat runt halva Koh Lanta efter utflyktsbilen (en lång historia) gav vi upp och åkte hem igen.

Vi fick tillbaka varenda bath vi betalat och alla vi träffade bad så mycket om ursäkt. Den enda skyldige till problemet var nog en chaufför som inte erkände sitt misstag.

Efter det misslyckade utflyktsförsöket bestämde vi oss istället för att göra en egen utflykt till den lilla lugna och fina stranden Relax Bay. Här finns en riktigt bra italiensk restaurang och havet brukar vara klarblått.

Vi ordnar en tuk tuk som kör oss nästan ända fram. Motorn är inte tillräckligt stark för att orka den sista backen så de sista tvåhundra meterna får vi gå och det är inga problem. Chauffören som kör oss lovar att komma tillbaka och hämta oss klockan tre. "Three O´Clock" säger han och håller upp tre fingrar. Han förstår!

Relax Bay - klartblått vatten och lugnt
Janne i klarblått vatten Relax Bay


Väl på stranden kommer vi ner precis vid restaurangen, men det är för tidigt att äta lunch så vi börjar med att bada. Vattnet är klarblått och man ser sina fötter utan problem. Vi tittar efter stora krabbor på klipporna men just idag hittar vi inga. Vi går så långt det är möjligt på stranden och tar ett dopp då och då. Relax Bay är ingen lång strand så det blir ingen långpromenad idag.

När vi vänt och är på väg tillbaka stannar vi till vid en av de enklare barerna och lyxar till det med varsin drink. Även Oscar får en fin drink, av mangojuice. Här sitter vi en stund och bara kopplar av, den längsta tiden gick väl ändå tyvärr åt till att vänta på drinkarna.

Vi lyxade med drinkar
Det förbereddes för bröllop


Lunchen närmar sig och vi går till restaurangen där vi ska äta - den italienska restaurangen Manao. Till vår stora förvåning hittar vi Jannes bekant med familj på restaurangen. Det finns hur många svenskar som helst på ön men ändå är det extrakul att möta någon man känner till hemifrån. De hade också bestämt sig för att göra en utflykt hit just idag.

Alla var jättenöjda med den italienska maten även om Oscar inte fick sin efterlängtade pizza. Som kuriosa kan nämnas att nedanför restaurangen höll man på att göra förberedelser inför ett bröllop.

Solnedgång även idag
Middag på Pizzeria Italia


Strax före klockan tre står tuk tuken och väntar på oss på samma plats som där vi blev lämnade. Vi är strax hemma på Klong Dao igen och även i kväll blir det solnedgång på stranden.

Kvällen avslutas på en för oss ny restaurang - Pizzeria Italia och Oscar får till sist sin efterlängtade pizza. Restaurangen ligger ut på stora vägen och inte alls långt från Lanta Villa. Alla åt pizza och alla var nöjda med maten och servicen.

I morgon ska vi flytta till en annan strand ...