Railey Beach - och alla vackra klippor

Railey Beach och alla vackra klippor
Så har vi kommit till denna Thailandsresas sista hela dag. Vi befinner oss i Ao Nang. Idag ska vi göra en utflykt till någon av stränderna man når med långsvansbåt. Vi bestämmer oss för Railey Beach kanske mest för att det finns riktiga restauranger där och det är den strand som ligger allra närmast Ao Nang (men det är inte riktigt sant).

Longsvansbåten kör oss till Railey Beach på cirka tio minuter. Trots att vi varit här tidigare kan man inte annat än imponeras av alla maffiga klippor runt stranden. Det är fascinerande vackert och som taget ur en resekatalog för Thailandsresor. Vi lägger ifrån oss våra handdukar på stranden, Susanne hänger på sig ryggsäcken med värdesaker och sen börjar vi ännu en promenad. Vi har inte varit här sedan 2008 och säkert har någonting förändrats och det måste upptäckas.

Vi går långt till höger på stranden (med havet framför oss). Där vill Janne lägga sig hos en massör och gör det. Massören håller till på stranden under ett träd, precis som man vill att det ska vara. Oscar och Susanne går till den lilla gågatan och sätter sig på första bästa restaurang och tar något att dricka. Här sitter vi tills Janne är klar, cirka en timme senare.

Railey Beach och samma klippa
som vi ser från Ao Nang Villa Resort
När familjen är samlad igen fortsätter vi den lilla gågatan bort från havet. Vi minns att vi gått den stigen tidigare och kommer fram till otrevlig träskmark. Idag såg vägen inte alls likadan ut och när vi närmar oss den andra sidan (träsket) blir det plötsligt asfalterat gångar igen och det finns affärer och det har byggts ett hotell. Ett hotell som såg rätt fint ut. Det var verkligen en upptäckt att de hade börjat byggas även på den sidan, men vi var knappast förvånade.

Träsket fanns kvar men det fanns byggnader och asfalterade gångar runt så det var gav inte alls så träskigt intryck som förra gången. Vi följde de asfalterade gångarna och hittade snart en väg tillbaka till "vårt" Railey Beach.

Tillbaka badade vi förstås och strax blir det dags för lunch. Vi sätter oss på en av de restauranger som finns. Servicen är värdelös men vi har inte bråttom. Janne vill ha öl till maten och den får han köpa i en affärer en bit därifrån, restaurangen serverar inte öl. När vi går från restaurangen blir det strandliv igen och promenader fram och tillbaka på stranden. Hur mycket har vi egentligen gått på denna semester?

Långsvansbåt
Långsvansbåtar som tar oss tillbaka
till Ao Nang "Istället för T-Centralen"
skrev Janne på Facebook



Oscar vill hyra kajak, det har han aldrig gjort så Janne och Oscar hyr en kajak en timme. Under tiden de är ute i kajaken går Susanne omkring på stranden, fotograferar och tittar. Att lägga sig och koppla av på handduken i solen är otänkbart. Det är alldeles för varmt. Den sista stunden innan kajaken kommer tillbaka igen sitter Susanne till och med i skuggan och bara väntar.

Oscar och Janne hyr kajak
Efter kajakturen har det blivit eftermiddag och vi tar en långsvansbåt tillbaka till Ao Nang igen. Vi hann hem till hotellet precis lagom för att hinna med en Happy Hour drink poolbaren. Sen blev det lek och bad i poolen en stund. På kvällen gick vi ut på shoppinggatan och åt på en restaurang som såg trevlig ut. Efter middagen blev det repris från gårdagen.

Oscar ville gå till rummet och dator, så han fick göra det medans vi vuxna stannade på hotellets bar en stund. Nu var det verkligen sista kvällen och varje minut vi kan njuta av värmen vill vi göra det. I morgon är det dags att åka hem...