Prah Nang - en av alla vackra stränder

Oscar och Janne bland klipporna

Denna först hela dag i Ao Nang ska vi ta oss till någon av alla de vackra stränder som finns här utanför. Det är bara att köpa biljett till en långsvansbåt och så kör de dig till den strand du valt. Koh Poda, Chicken Island, Railey Beach och Prah Nang Beach för att nämna några. Vi har valt att åka till Prah Nang stranden kanske mest för att det ligger nära. Dit kommer man på mindre än 10 minuter.

Vi har varit här förut men inte hindrar det att vi gör en ordentlig titt på stranden och alla vackra klippor och grottan längst bort på stranden. Oscar är väl den i familjen som är mest road av att klättra bland klipporna. Hade mamman gett honom tillåtelse hade han klättrat betydligt högre upp än han gjorde.

När vi klättrat färdigt bland klippor och var tillbaka på stranden igen fick vi till vår stora glädje se en näshornsfågel. Den flög omkring bland träden alldeles vid stranden. Vi har bara sett dem vi ett tillfälle tidigare så det var roligt att få se en så annorlunda fågel ännu en gång.

Något som vi aldrig gjort tidigare var att promenera in bakom lyxhotellet som ligger här på stranden. Även där fanns dessa magnifika klippor och det var en rätt trevlig promenad. Bakom hotellet hittade vi skyltar mot lagunen som vi hade hört talas om. Susanne hade ingen större lust att just då börja klättra upp i djungeln så det hoppade vi över, men det var ändå intressant att få veta var den fanns.

Oscar bland klipporna
Klipporna från havet




Badade gjorde vi förstås. Prah Nang är en av de alla fina stränderna utanför Ao Nang. Vi vuxna har väl framförallt en hel del nostalgiska minnen från den här stranden. Vi bodde i Ao Nang i tre veckor när Oscar var riktigt liten och då var vi ofta just på den här stranden. Vi hade det så otroligt bra här. När Oscar var vaken badade han förstås och när han inte var vaken så sov han i vagnen under sitt träd. Runt omkring var det full kommers så vaknade han var det enkelt att snabbt ge honom lite ananas eller mango. Han lärde känna damen som sålde frukterna och hon visste vad han ville ha.

Näshornsfågel
Janne och Oscar badar

Affärerna på stranden har blivit annorlunda sedan dess. Det finns fortfarande inga restauranger på stranden och bra är det. Mat finns det dock gott om. Idag är det några långsvansbåtar som har kört fram och där säljs allt en turist kan tänkas behöva gällande mat och dryck. Som vanligt, i Thailand, är maten bra och god trots att den serveras på enklast tänkbara sätt. 

När det är dags att åka hem står långsvansbåtarna på rad och väntar på att ta hem turisterna igen. Cirka tio minuter senare lägger båten till vid stranden i Ao Nang. Vårt hotell kan inte ligga bättre till än det gör, när båten lagt till har vi fem minuters promenad så är vi hemma.

Oscar leker med badkameran
Hemma på rummet igen



Vi avslutar soldagen med ett besök i en av hotellets pooler. Den poolen som ligger närmast vår hotellrum har poolbar, inte helt fel efter en dag i solen. Oscar får en stor fin glass och vi vuxna passar på att lyxa med drinkar för poolbaren har Happy Hour en timme på eftermiddagen. Oscar lägger beslag på vad vi kallar badkameran (den som tål vatten) och roar sig länge med att ta selfies. Vissa blir bra andra mindre bra men han har roligt. 

På kvällen blir det middag på en indisk restaurang - Bombay Palace. Enligt Tripadvisor är Bombay Palace en av de bättre restaurangerna i Ao Nang. Det fanns många indiska restauranger i Ao Nang men vi lät Tripadvisor bestämma. Både maten och servicen var jättebra så tipset funkade.

Efter middagen blev det promenad längs shoppinggatan igen och sen hem till hotellet för att koppla av en stund innan sovdags. I morgon ska vi ha vilodag hemma på hotellet...