Nästan en vanlig dag på Klong Nin - Koh Lanta

Vår bungalow
Idag har vi vilodag och är bara hemma på stranden - Klong Nin, där vi bor på Nice Beach Resort. Eftersom vi inte har så mycket att berätta om dagen så blir det ett inlägg om just Nice Beach Resort.

Vi bodde 10 meter från poolen och cirka 50-100 meter från restaurangen och restaurangen ligger på stranden. Vi har ett toppenläge på vår bungalow.

En vanlig dag börjar med frukost på restaurangen, sen bad i poolen och den som vill går ner till havet och badar. Janne brukar vara den som föredrar havet. Idag var så klart inget undantag men idag gick Janne även upp till receptionen och bokade en utflykt till morgondagen. Damen i vår reception kan verkligen hjälpa till med allt.

Vid lunch går alla ner till stranden våra vanliga promenader börjar, som vanligt för att hitta en restaurang där vi kan äta lunch. På Koh Lanta är det inte ovanligt alls att man lever på stranden från morgon till kväll, för det mesta man behöver som turist kan du hitta på stranden. Ju längre norrut på Koh Lanta du bor ju troligare är det att det du behöver finns på stranden.

Vår bungalow från restaurangen
Restaurangen dagtid

Nu finns inte riktigt allt på stranden på Klong Nin men restauranger finns det. Just idag blev det en för oss ny restaurang igen, kan inte minnas vad den hette men vi gick åt vänster från vårt resort och det hängde en svensk flagga utanför. Vi har ätit på många bra restauranger på Koh Lanta i år, men just den här blev ingen ny favorit.

Biljardbordet på vår restaurang
Tillbaka på vårt eget resort igen var det poolen och havet och baren som gällde, en helt vanlig eftermiddag. Vårt resort har som troligen nämnts tidigare ett alldeles eget biljardbord. Vi spelade lite biljard på eftermiddagen. Nu har vi spelat så pass många gånger att vi alla har blivit betydligt bättre än när semestern började. Det roliga är att Oscar har blivit så pass bra att han varann gång slår Susanne. Det kan bli riktigt spännande matcher.

Senare på eftermiddagen vill Oscar gå in på rummet till sin dator. Vi vuxna satt kvar på restaurangen en stund. När kvällningen närmar sig lägger de på röda dukar på alla borden och plötsligt förvandlas restaurangen till en trevlig kvällsrestaurang med underbar solnedgång.

På kvällen äter vi på vår egen restaurang på vårt resort, en riktigt bra restaurang. När vi går därifrån undrar personalen varför vi ska gå redan, det ska ju bli uppträdande. Vi visste inte att det skulle bli uppträdande så vi gick tillbaka till vårt rum som vi planerat. När vi såg att uppträdandet börjat gick vi ut till restaurangen igen.

Röda dukarna - för kvällens gäster
Solnedgång från vår restaurang

Varför det var fest i kväll frågade vi aldrig, men så klart fanns det en anledning. Det kom tre thailändska tjejer och dansade, vad vi tror, thailändska danser. En av danserna var riktigt medryckande och trevlig, kändes riktigt modern. Efter de thailändska tjejerna kom tre thailändska killar som hade fireshow och de var riktigt duktiga.

Thailändska danser av tre tjejer
Fireshow av tre killar

När tjejerna dansade stod det fyra riktigt små flickor snett bakom "scenen". De höll på att lära sig dansa och gjorde sitt bästa för att göra likadant som de stora tjejerna. När alla gått av scenen kom de små flickorna upp, mest på skoj tror vi, och visade upp sina danser. De fick snudd på stående ovationer för de var så otroligt söta och en dag kan de alla säkert vara lika duktiga som de stora. En av de små flickorna tror vi var receptionistens barn.

Förutom uppträdandet på kvällen så hade det varit en vanlig dag på Klong Nin. Efter uppträdandet gick vi tillbaka till rummet igen och gjorde god natt. I morgon ska vi på utflykt igen och snorkla på - "Four Island Tour"...