När vi lämnade lugnet föll valet på Ao Nang

Sista frukosten på Klong Nin
Idag när vi vaknar har vi fyra nätter kvar i Thailand på denna semester. De fyra nätterna har vi inte bokat hemifrån, mest för att ha friheten att välja när vi väl är på plats. Vi har bott 13 nätter på Klong Dao, den nordligaste stranden på Koh Lanta. Här finns precis allt en turist behöver och en hel del människor men det är ändå väldigt lugnt. Sen flyttade vi 6 nätter till Klong Nin, lite längre söderut på Koh Lanta. Även här finns det allt en turist behöver men ju längre söderut man kommer på Koh Lanta dessto lugnare blir det.

Vi har funderat på om vi skulle kosta på oss någon lyxnatt på Pimalai igen, men där har vi redan bott så det skulle inte ge något mervärde. På stranden Klong Nin där vi bor ligger ett annat femstjärnigt hotell, Rawi Warin, som kunde ha varit intressant men vi valde bort även det. Att bo på exakt samma strand några dagar till kändes inte som  någon höjdare. Visst är det underbart med lugna platser som Klong Nin men efter sex nätter här har vi ändå tröttnat lite på lugnet. Och att åka till någon av alla andra stränder på Koh Lanta skulle bli lite same same så det vill vi inte heller.

Sundet mellan norra och södra Koh Lanta
Båten närma sig Ao Nang

Vi ville se något nytt och gärna ha lite människor omkring oss samt ha nära till flygplatsen när det är dags att åka hem. Vi funderade på att åka till Ao Nang, en betydligt livligare plats än Koh Lanta. Vi har varit i Ao Nang tidigare men det är ändå så pass länge sedan att det skulle kunna kännas som nytt. Och så blev det. Valet föll på Ao Nang...

Båtbiljetter till Ao Nang bokade vi hos vår receptionisten på vårt resort samt bil som hämtade oss. Båten skulle gå till Ao Nang vid 13:30 och vi blev hämtade med bilen cirka klockan 11:00. Vi hann med att äta lunch i Saladan innan båten gick. Vi hann också dokumentera på foto att det inte finns någon bro över sundet mellan norra och södra Koh Lanta. De har dock börjat bygga en bro som ska vara klar år 2015 så vi får väl se om den står där nästa gång vi kommer hit. 

Oscar på båten till Ao Nang
Oscar på McDonalds´

Vid 16-tiden har vi checkat in på Ao Nang Villa Resort, som vi hade bokat på nätet. Resortet var fyrstjärning, hade jättesköna sängar, två fina pooler, beläget mitt i Ao Nang centrum och bara en promenad väg mellan resortet och havet. Det var ett toppenbra hotell att avsluta semestern.

När vi packat upp gjorde vi en sightseeing på hotellområdet och sen gick vi ut på gatan. Vi hade varit i Ao Nang tre gånger tidigare (Oscar två gånger) så vi visste vad vi skulle förvänta oss, men "staden" hade vuxit något enormt. Vi kände igen mycket men det hotellet där vi bott de senast två gångerna fanns inte kvar.

Familjen samlad på rummet med WiFi
Vad som fanns kvar på sin plats var däremot McDonalds´. Oscar hade blivit lovad att få äta där och det gjorde vi förstås. Efter middagen gick vi längs shoppinggatan och tittade i affärer. Shoppinggatan tar som det ser ut idag inte slut men efter att ha gått hela den vägen vi kände till sedan tidigare väljer vi att vända och gå hem till hotellet igen.

Vi hade ett fint rum med balkong och trivdes utmärkt på rummet allra redan och eftersom rummet hade WiFi tog vi alla fram våra respektive maskiner en stund. 


I morgon ska vi ut till någon av alla de vackra stränderna här utanför...