Lugnare på Klong Nin - Koh Lanta

Vårt första besök på Klong Nin
Nu har vi bott tretton nätter på Klong Dao och idag ska vi flytta till Klong Nin. Vi har bokat Hotel Nice Beach Resort hemifrån. Har man krav på boendet under jul och nyår på Koh Lanta är det säkrast att boka hemifrån. Här ska vi bo i sex nätter.

Anledningen till att välja Klong Nin var helt enkelt bara för att vi aldrig hade bott där och vi hade heller aldrig varit där. Vi ordnade en bil på resortet vi lämnade och lät bilen köra oss till vårt nya resort, en resa på typ tjugo minuter. 

Vi checkar in. Börjar så klart med att kolla rummet. Rummet visade sig ha duschen utomhus, lite kul och annorlunda. Man kom till duschen via toaletten, dörren däremellan hade en glipa mellan golv och dörr på cirka en decimeter. Ett alldeles lagom stort hål för en spottkobra eller en lite större varan att ta sig in på toaletten alltså. Utmärkt! 

Nej Susanne gillar inte stora hål i bungalows men vi ska bo här sex nätter och det får väl helt enkelt lov att vara ok. Resortet är toppen för övrigt och det finns inget att klaga på alls. Vi fick en bungalow med havsutsikt och tio meter till poolen.

Restaurangen och baren ligger femtio meter från vår bungalow. Det roligaste med restaurangen och baren var att de hade ett biljardbord. Här kommer vi garanterat både äta och spela biljard inom kort.

Klong Nin - från Ottos bar och hemåt 
Bara en kul bild tagen på stranden

Stranden nästa, den visar sig var toklång. Man ser inte slutet på stranden åt något av hållen. Bör väl också nämna att stranden är fin men alla stränder på Koh Lanta är fina och Klong Nin är inget undantag. Vid lunch börjar vi gå åt ena hållet. Vi vet att Ottos Bar, som sägs vara bra, finns en liten bit bort och så klart är målet inställt på att hitta strandens bästa restaurang. En stund senare sitter vi på Ottos Bar och äter lunch. Riktigt stora portioner och miljoner ärter på tallriken och det var gott. Lite dyrare än på Klong Dao kanske.

På eftermiddagen roar vi oss med att spela biljard en stund, på resortet. När Oscar längtar in till datorn får han gå in och vi vuxna går ut på stora vägen för att se vad vi kan hitta. Vi måste ju upptäcka allt nytt som finns. Vi hittar restaurang Cook Kai, även denna en av de bästa restaurangerna på denna strand (även om just den här ligger på gatan). Vi sätter oss en stund på Cook Kai, med en öl och en Wine Cooler, bara för att njuta av atmosfären på denna för oss nya plats.

När kvällen kommer sitter vi på baren hemma på resortet och naturligtvis finns det en solnedgång även på den här stranden (alla stränder på Koh Lanta ligger på västra sidan av ön). Middag äter vi också på restaurangen på vårt eget resort, mycket indisk mat fanns det.

På väg från Cook Kai
Solnedgång på Klong Nin

Den första dagen på Klong Nin har inte varit annorlunda än dagarna på Klong Dao, vi promenerar och vi äter. Vårt första intryck av Klong Nin är att här är så mycket lugnare än på Klong Dao. Lugnt men inte ödsligt. Vårt resort ligger bra till och vi får en slags känsla av att bo All- Inclusive. Vi har ingen anledning att ta oss härifrån. Allt finns här på vårt lilla resort, boende, restaurang, bar, biljard, poolen, havet, utflyktsdisk, svenska skvallertidningar mm.

I morgon ska vi ändå söka oss härifrån. I morgon ska vi alla åka med i dykbåten och Oscar ska för första gången i sitt liv få prova på att dyka...