Frukost, lunch och middag - sista dagen i Thailand

Vy från frukostbordet
I kväll ska vi åka hem till Sverige. Vi ska flyga från Krabi till Bangkok och från Bangkok till Stockholm. Planet från Krabi går strax efter 19 i kväll. Vi har bokat en bil som ska köra oss till flygplatsen och bilen hämtar oss klockan 17. Vi har nästan en hel dag kvar i Thailand.

Vi börjar med den sedvanliga frukostbuffén som vi ätit de senaste dagarna. Det har varit en bra frukost och vi saknar ingenting. Vi väljer att sitta vid havet för det är lugnare där än inne i frukostmatsalen. Vi har hört att det kommit snö hemma. Det har knappt varit snö på hela vintern hemma men nu har den kommit, till allas stora glädje. Efter tre veckor med sol och värme ska vi ha vinterkläder på oss i morgon igen.

Efter frukosten är det packning som gäller, klockan 11 ska vi checka ut. Vi har bestämt att vi ska stanna på hotellet idag för att slippa stressa hit och dit när vi har en tid att passa. Vi stannar vid vår närmaste pool. Vi solar och badar, leker och läser. Som vanligt är det alldeles för varmt att ligga still i solen så det blir mer bad än sol. Oscar vill spela pingis och lite pingisspelande blir det och läser är det Janne som gör. 

Eftersom packningen tagit tid så är det snart dags för lunch. Vi kör en favorit i repris The Last Fisherman. Det är lika mycket folk där idag men vi har turen att ganska snart fixa ett bord. Det tar tid att få service även idag, mycket folk och lite personal, men allt annat är bra. Vi har inte bråttom och vi sitter bra där.

Utanför The Last Fisherman
Janne på The Last Fisherman

Efter lunchen går vi tillbaka till hotellets pool, tar några tidiga drinkar från baren. Det får man göra den dagen man ska åka hem. Det är någon slags tradition vi har. Susanne sätter sig på poolkanten med sin drink och börjar tömma ur luften ur luftmadrassen. Nu är det inte mycket tid kvar.

Vi har tidigare hittat att det finns fina duschrum vid hotellets finpool. Det är dit vi går för att duscha och byta om. Strax därefter står vi alla beredda för hemresan och bilen som ska köra oss till Krabi flygplats är framkörd - det visar sig vara hotellets egen bil.

Hotellets poolbar
Happy Hour drinkar

Framme vi Krabi flygplats har incheckningen inte öppnat ännu så det är bara att vänta. Krabi flygplats är ett rätt trist ställe. Det finns en restaurang, men inte särskilt rolig så vi väljer bort den för att istället äta i Bangkok när vi kommer fram dit.

När vi sitter här på flygplatsen i Krabi hör vi att det regnar utanför, en sådan där störtskur med tio minuters tokregn och sen är det över. Det är lite fascinerande att störtskuren kommer just då för vi har inte fått mer än några droppar regn över oss på tre veckor. Vi har nog aldrig när vi varit i Thailand haft så stabilt väder som vi haft denna gång, som sagt några droppar regn, kanske en handfull på tre veckor. Egentligen är det lite tråkigt att vi inte fått vara med om någon störtskur. Störtskurarna kan under rätt omständigheter vara underbara och rätt häftiga.

Oscar vid hotellets reception innan hemfärd
Sushi och Sake till middag
- nu väntar planet hem

Framme på Bangkoks flygplats är det dags för middag. Oscar ville ha sushi på samma ställe som förra året. Vi hittade inte samma restaurang men vi hittade ett sushiställe. Vi beställde sushi till alla och vi vuxna beställde även saké. Vi blev mätta men ärligt talat var middagen ingen höjdare och servicen var urusel.

Förra årets middag var riktigt lyckad och allt var jättegott. Kanske kan det bli en tradition att äta sushi och dricka saké på väg hem från Bangkok. Vi har gjort det två gånger nu, men hela idén med sushi och saké började i Laos förra året med ett roligt misstag. "En liten saké" är inte särskilt liten.

Några timmar senare lyfter Thai Airway, TG960, mot Stockholm och semestern är slut.