Four Island Tour - en trevlig utflykt från Koh Lanta

Båten som kör oss på Four Island Tour
Idag är sista hela dagen på Klong Nin - på Koh Lanta - och vi ska göra en snorkelutflykt. Vi ska göra "Four Island Tour". Vi har gjort den här utflykten tidigare men det skadar väl aldrig att få snorkla. Fiskarna har väl förhoppningsvis flyttat lite på sig sedan sist så allt är väl inte helt lika. De fyra öarna är Koh Ngai, Koh Muk, Koh Kradan och den fjärde vet vi inte namnet på.

Utflyktsbåten hämtar upp oss på stranden. Vi ska söderut för att komma till öarna och på så sätt blir vår transport med båten inte alls så lång. De som bor längre norrut på Koh Lanta sitter redan på båten när vi kliver ombord. Vid nästa strand Kan Ting Bay stiger ytterligare några på och sen lämnar båten Koh Lanta och drar ut i havet.

Första stopp blir att lämna av några som ska bo ute på Koh Ngai och sen åker vi bara en liten bit till för första snorkelstoppet. Kan inte minnas vad vi såg men det beror väl på att ingenting var nytt för oss. Kan också tänka mig att Janne och Oscar minns mer eftersom de är mer intresserade.

Snorkelbild från Koh Ngai
Snorkelbild från Koh Ngai

Efter Koh Ngai åker vi mot Koh Muk för att simma in i Marakot Cave. Till grottan kommer man genom att simma i en kolsvart tunnel cirka 50-100 meter och väl där inne finns en liten strand. Susanne hoppade över denna lilla utmaning denna gång - kände ingen längtan att komma in i grottan. Det är en kul grej att ha gjort så har man inte varit i grottan ska man absolut simma in där. Det är varken svårt eller läskigt egentligen. Alla blir tvingade att ha flytväst på sig så man behöver egentligen inte ens kunna simma. Janne och Oscar simmade så klart in.

Oscar redo att simma in i grottan
Oscar inne i grottan Marakot Cave

Simmande - på väg ut ur grottan
Simmande - på väg ut
och ser slutet på tunnel

Efter besöket i grottan drar båten vidare till ön Koh Kradan. Här serveras varm lunch på stranden, grillad kyckling, Chicken Paneng Curry, ris, vattenmelon och annans. Att dricka får man vatten eller Coca Cola. Allt är så klart jättegott och mycket välorganiserat för att serveras ute på en strand.

Stranden där vi fick lunch
 - Koh Kradan
Koh Kradan -
det gick att snorkla från stranden

Här på stranden stannar vi två-tre timmar, minns inte exakt. Det går att snorkla från stranden och de små sergantfiskarna kommer och hälsar när du närmare dig revet.  Vill man inte snorkla tar man det bara lugnt på stranden.

Clownfiskar i sin korall
Samma clownfiskar i sin korall


Muräna som gömmer sig
Sergantfiskarna
visar vägen till revet



När vi lämnar Koh Kradan finns det ett snorkelstopp kvar som vi stannar vid. Susanne snorklar bara en liten kort stund och lika bra är det. När alla var uppe i båten igen får vi höra av en snorklare att han sett en havsorm. Hade Susanne sett denna havsorm hade det varit förknippat med "panik-ta-mig-härfrån-känslor", så lika bra det att hon slapp se ormen.

När båten drar igång igen serveras det ananas, bananer och vatten. Nu är det bara hemfärden kvar. Cirka en halvtimme senare kliver vi av båten på Klong Nin - vår strand - igen.

Sista solnedgången på
Koh Lanta för denna gång
Janne tömmer luften ur
madrassen - dags att packa

Eftermiddagen tillbringar vi på hotellets restaurang, tar någon öl och spelar biljard. Oscar går in på rummet och vi vuxna sitter kvar för att se solnedgången. Den sista solnedgången för denna gång på Koh Lanta. I morgon när vi vaknar har vi varit på Koh Lanta i 19 nätter (13 nätter på Klong Dao och 6 nätter på Klong Nin) och i morgon ska vi åka härifrån...