Det blev en riktigt bra Thailandsresa

Hemma på Arlanda igen
 Vid sjutiden i morse landade vi på Arlanda efter cirka tre veckor i Thailand. Vi började med Klong Dao på Koh Lanta över jul och nyår, sen flyttade vi oss till Klong Nin lite längre söderut på Koh Lanta. Efter sex nätter på Klong Nin ville vi ha lite mer liv och rörelse runt oss igen så vi avslutade resan med fyra nätter i Ao Nang på ett lite finare hotell, riktigt centralt och alldeles vid havet.

Sammanfattningsvis blev den här resan till Thailand riktigt lyckad och kanske en av de bättre vi gjort.

Bra saker vi gjorde på den här resan var framför allt att prova många för oss nya restauranger. När vi bodde på Klong Dao åt vi vid flera tillfällen på Old House inne i Saladan, vi provade på Restaurant Italia ute på stora gatan för de sades ha Koh Lantas bästa pizzor och det hade de säkert också. På stranden hittade vi Koala Bar, som var ett mysigt ställe. Bamboo var också ett mysigt ställe som vi skulle ha gått tillbaka till om vi stannat längre.

När vi sen flyttade oss till Klong Nin var precis allt nytt och även det var så klart skoj. Här hittade vi bland annat Cook Kai och Ottos Bar som båda var trevliga. Vi gjorde en utflykt till Kianting Bay och även det blev riktigt lyckat för att vi hittade den lilla byn och restaurangen Drucken Sailor.

Avslutningen på det fina hotellet i Ao Nang blev också riktigt lyckat. Det var intressant att se hur stort allt blivit på gott och ont, men vi trivdes där på vårt fina hotell. Den restaurang som vi mest kommer att minnas härifrån är The Last Fisherman.

Något annat vi kommer att minnas och något som kommer att få fortsatta följder i familjen är att Oscar fick göra sina prova-på-dyk. Det var så klart jättekul och han vill så klart ta ett riktigt dykarcertifikat.

På grund av önskemålet om ett dykarcertifikat så kommer vi med 100 % sannolik att resa tillbaka till Koh Lanta en dag, kanske redan nästa år. På Koh Lanta kan Oscar få ta sitt dykarcert på svenska och det är inte helt fel...