Stora beslut - Var ska vi äta?

Krua Tamarind - en restaurang vi gillade
Nu är det några dagar sedan sist vi skrev men även i Thailand blir det vardag. Det händer inte så mycket. Vi promenerar längs stranden och vi badar. Oscar har lekt med sin kompis Melvin men nu har Melvin åkt vidare i Thailand.

De enda stora beslut som tas är var vi ska äta lunch respektive middag. Det finns så många restauranger att välja på och ännu så länge försöker vi variera oss varje dag. I förrgår kväll åt vi på Papas i Saladan och igår åkte vi till södra delen av Long Beach. Den restaurang vi hoppades hitta hade flyttat men vi hittade Krua Tamarid som också var en toppenrestaurang.

Idag bestämde vi oss för att ta till Long Beach igen. Den här gången för att äta pizza på Funky Fish, ett ställe vi ätit på många gånger tidigare. Funky Fish ligger på stranden så vi packar badväskan och tar oss dit med en tuk tuk.

Vi badar så klart tills det blir dags att äta lunch. Efter lunchen börjar vi går längs hela Long Beach till nästa ställe som vi vet att vi gillar . Moon Walk Bar som är målet ligger nästan så långt söderut det går att komma på stranden. Här har vi också tillbringat många timmar tidigare.

Funky Fish - här äter vi pizza
Vägen från Funky Fish till Moon Walk Bar

Framme på Moon Walk Bar är allt som det ska. Vi sätter oss en stund i skuggan under tak för att ta eftermiddagsölen och spela Uno. Det är lika trevligt som det brukar vara. Oscar går så klart och pratar med fågeln, som han alltid har gjort. Det är en svart fågel och fågeln kan prata. Den kan säga "Khob khun ka", som betyder tack. Det är lite småroligt att stå och snacka med den, men det är väl klart synd om fågeln som bara sitter där.

Vi byter bord och sitter i solen en stund. Här kör vi vår vanliga lilla lek "vem är jag" eller "vad är jag". Är alla på humör för leken kan det vara riktigt kul om någon hittar på något svårt. Horisonten är nog det svåraste ord vi haft. Det ordet lyckades ingen knäcka.

Hemma finns Veed Vew
Moon Walk Bar - på södra Long Beach

När vi tycker det är dags att åka hemåt igen går vi ut på den stora vägen. Hittar en tuk tuk som kan köra oss tillbaka till Lanta Villa på Klong Dao igen.

På kvällen är vi hemma igen och äter på närmaste restaurang Ved Vew (äntligen rättstavat). Det har väl även idag varit en alldeles vanlig dag fast på en annan strand. Same, Same but different...