Nyårsfirande på Klong Dao - Koh Lanta

Konstverk i sanden
Så har det blivit  nyårsafton. De sista dagarna har inget särskilt hänt förutom att vi hittat ännu en restaurang vi gillar på stranden - Restaurang Bamboo.

Denna nyårsaftonsmorgon började med att familjen önskade Gott Nytt År. Vi skrev "Gott Nytt År 2014" med snäckor i sanden. Det blev så klart både Facebook hälsning och Intagrambild av konstverket.

När nyårshälsningen var spridd gick hela familjen en långpromenad på stranden. Vi gick så långt norrut det går att komma och målet var restaurang Focus som vi vuxna upptäckt på en tidigare promenad. Nu hade vi även också med oss. Framme vi Focus sätter vi oss och tar dagens första öl. Klockan var inte mycket men det är nyårsafton så vi ville börja fira.

Efter ölen gick vi längst stranden hemåt igen, mot Lanta Villa och inget särskilt hände väl under dagen.

Här på Focus börjar vi vår nyårsfirande
På väg från Focus till Lanta Villa

På kvällen hade vi bokat in oss på Lanta Villas nyårsfirande och där bjöds det på buffé med diverse Thailändska maträtter, thailändska dansare och fireshow på standen - precis som det bör vara på en thailändsk fest. Smällare, raketer och fyrverkerier hör och ser man hela kvällen och vid midnatt drar det på ordentligt.

Thailändska dansare på nyårsfesten
Fireshow på nyårsfesten

Vi har firat nyår på stranden Klong Dao tidigare så vi var inte direkt överraskade, men ändå. Vi har aldrig varit på en plats där det skjuts upp så mycket raketer och fyrverkerier under ett och samma tillfälle. Hela stranden är riggad med fyrverkerier från norr till söder.

Att påstå att det är livsfarligt att befinna sig på stranden är nog ingen överdrift så man får hålla sig på säkert avstånd. Det smäller oavbrutet och himlen lyses upp av diverse färger och en hel del fyrverkerier är riktigt fina så det är väl värt att beskåda.

Fyrverkerier på Klong Dao
Fyrverkerier på Klong Dao

Det är även många som skickar upp så kallade Lucky Ballons men den här natten var ingen lyckad kväll för Lucky Ballons. Vi såg flera som försökte och misslyckades. Anledningen till att det inte gick så bra var att det blåste väldigt mycket och det blåste in mot land. Lyckades man få iväg ballongen så flög den in över land och vi såg en ballong hamna i ett träd men den slocknade tack och lov.

Nyårsfirande på Klong Dao
En av alla Lucky Ballons som aldrig lyfte

Oscar och Janne försökte också få iväg en ballong men den steg aldrig mot himlen utan blåste bara bort.

Firandet av nyår på Klong Dao är en roligt upplevelse det kryllar av människor (läs svenska turister), men ändå en väldigt städad tillställning och det är som sagt hur mycket fyrverkerier som helst.

Imorgon är en alldeles vanlig dag igen även om det är år 2014...