Bästa julklapp en på Koh Lanta

Börjar julaftonen på stranden
Idag ska vi fira julafton och planen för dagen är att åka in till den byn Saladan för att äta lunch och shoppa. Vi har några små paket (typ Trisslotter) med oss hemifrån men det bästa paketet till Oscar ska vi ordna i Saladan.

Vi börjar dagen på stranden en stund och Oscar hinner leka med Melvin en stund även idag. När det är dags för lunch packar vi ihop, byter till torra kläder och tar en tuk-tuk in till byn.

Tuk tuk till byn tar 5-10 minuter och framme i byn börjar vi med lunch på en restaurang vi varit på en gång tidigare och vi minns att vi gillade den - Old House. Stället var precis så bra som vi minns det. För er som känner till Saladan ligger det till höger när man kommer ner till vägkorsningen, nära The Frog och nästan mitt emot Papas.

Efter lunch var det dags för julklappsinköpen. Oscar fick egna pengar och så delade vi på oss. Det finns bara två gator med affärer i Saladan så att lämna Oscar kändes helt ok. Han har varit i Saladan så många gånger och han hittar. Vi bestämde en tid vi skulle ses utanför Lanta Divers dykshop.

Drickapaus på bryggorna
Alla gick omkring och shoppade på egen hand. Man fick köpa precis det man själv ville. Man kunde köpa till sig själv eller till varandra. Vad som blev köpt var t-shirts, keps, kalsonger, tvålar, bordstabletter, Dominospel och så klart den stora överraskningen som Oscar skulle få...

När shoppingrundan var klar sågs vi Lanta Divers dykshop, som vi bestämt. Alla var nöjda med sina inköp och innan vi åker tillbaka vill vi ha lite dryckespaus. Vi väljer en av alla restauranger som ligger på bryggorna vid havet, bara för att det är så himla trevligt att sitta där. Här kan man sitta och bara njuta av lugnet och titta på någon smattrande långsvansbåt, lite utflyktsbåtar, dykbåtar mm. Vi beställer som vanligt Chang till Janne, Singha till Susanne och Coca Cola till Oscar.

När vi går därifrån går vi lugnt längs de två gatorna för att komma till en tuk tuk som kan ta oss tillbaka till resortet. Vi passerar den resebyrå där vi ofta har bokat utflykter. Vi stannar till vid resebyrån och plötsligt har vi bokat en dagstur vi planerat att göra. 

När vi kommer tillbaka till resortet får Oscar sitta en stund på verandan medan vi vuxna fixar lite julstämning på rummet. Vi sätter på Charlotte Perellis "Min barndoms jul" (där Oscar själv är med och sjunger) och så lägger vi fram alla julklappar. Sen får Oscar komma in.

Det är inte så många paket som delas ut och i år har tomten inte tagit vägen förbi Koh Lanta men det är mest grejen för Oscar skull. Han ska få känna att det är jul trots allt. Han öppnar spänt de paket han fått och det bästa paket sparas till sist. När han får öppna det vet han att det är det bästa paketet men han har ingen aning om vad det kan innehålla.

Oscar väntar på "tomten"
Julklappsutdelning

Oscar är en jätteduktig simmare och Janne dyker. Det är möjligt att ta dykarcertifikat från 10 års ålder. Oscar öppnar det sista paketet och det innehåller - En dag på en dykbåt och två Prova-på-dyk. Oscar blir så klart jätteglad. Han ska få dyka på riktigt innan vi lämnar Koh Lanta...

Fortsättningen på eftermiddagen blir bara lugn och när kvällen kommer blir det middag på Picasso, en restaurang på stranden. Oscar fick äta pizza för att det var julafton.

Kvällen blev lugn för i morgon ska vi upp tidigt. Vi hade ju tidigare på dagen besökt resebyrån i Saladan. I morgon gör vi en dagsutflykt till Phi Phi Island...