Våra bästa resor - Thailand

Phi Ley Bay på Phi Phi Ley i Thailand

Första gången vi reste till Thailand var år 2000. Sedan dess har det blivit så många gånger att jag inte orkar räkna efter längre.

Några av er som läser detta och inte varit i Thailand ännu undrar säkert varför alla gillar Thailand. 

Först och främst så är det alltid varmt  i Thailand. Ok det regnar ofta och mycket men märkligt nog bryr man sig som turist inte så mycket om regnet eftersom det ändå oftast är 30 grader. 

Man kan sitta under ett tak och bara njuta, för när det regnar i Thailand så vräker det verkligen ner, en timme eller två sen är det över.

Thailand har allt. Det finns något för vem som helst och vi tror att det är Thailands stryka. Det finns storstäder, det finns nöjen, det finns shopping och det finns underbara paradisöar. Paradisöar för partysugna, paradisöar för det romantiska paret, paradisöar för familjen. Det finns massor av öar. Det gäller bara att hitta det Thailand du själv gillar.

Vi gillar Koh Lanta, ön för svenska barnfamiljer och en ny favorit är Koh Jum för det måste vara bland de lugnaste platser vi någonsin besökt och det var fantastiskt. Hela familjen trivdes i detta lugn. Numer (sen vi blev fast där pga askmoln) gillar vi även motsatsen, Bangkok trots all trafik och avgaser.