Resa med barn - är inte alltid roligt


Oscar var 1 ½ år och när han gjorde sin andra resa till Asien. Det var sommaren 2003 och vi startade med några dagar i Singapore. Att resa med Oscar hade inte varit svårt och det har heller aldrig varit svårt efteråt men visst finns det tillfällen som inte alltid varit så roliga. 

Vi har alltid rest på Oscars villkor och är man 1½ år så behöver man sova med jämna mellanrum.

Vi hade märkt att Oscar är trött så vi satt honom i vagnen och promenerade runt halva Singapore i över en timme för att få honom att somna. Han är sur som attans men somnar det gör han inte. Som förälder blir man ju också sur eftersom han får somna, vi hade verkligen gett honom möjligheten att sova men han somnar ändå inte. Till sist ger vi upp och sätter oss istället på en restaurang vid Boat Quay.

Alla är smått irriterade - milt sagt. Oscar är irriterad över att fläkten inte snurrar, han pekar och skriker "Na" och Janne tror att jag (Susanne) ska ta ett foto men istället blir Janne filmad men det vet han inte om.

Det var inte roligt då men några år senare skrattar vi bara åt händelsen. Oscar somnade i alla fall till slut i vagnen på denna restaurang och till saken hör väl att vi alla nog fortfarande är lätt jetlagade.