Oscar gillar storstäder, djur och natur

Oscar slänger sig i lianen

Det har blivit dags att uppdatera lite information om Oscar för allt är inte som det alltid har varit.

Oscar fyller snart 11 år. Han gjorde sin första resa när han var 5 månader och nu har han besökt 24 länder. 

Att åka till en sandstrand bara för att sola och bada vid en pool är inte det viktigaste för Oscar längre. Han åker lika gärna till en storstad. Han gillade London där han varit en gång och han gillar Bangkok där han har varit flera gånger.

Högst på hans önskelista finns en resa till New York för att han vet att det är en storstad där det händer mycket. Han gillar att upptäcka och se annorlunda och nya saker, det kan vara naturen lika väl som djuren eller något som människan har skapat.

Sommaren 2012 var han på Island och i Laos och Thailand. Något som Oscar alltid har gillat är att åka båt och på Island blev det valsafari och i Laos blev det en båttur på Mekongfloden. Två saker som han absolut gillade. De vulkaniska aktiviteterna på Island var jätteintressanta och alla de tusentals Buddhabilder vi såg i Laos tyckte han också var intressanta. 


Oscar faller ner i underjorden
Oscar på valsafari på Island

Lite badaktiviteter försöker vi fortfarande lägga in i resorna för Oscars skull. På Island blev det bad i Blå Laguen och i Laos (Luang Prabang) blev det bad i Kuang Si Falls. Att han fick slänga sig handlöst från en lian ner i vattenfallen blev så klart populärt. Lite smågalna aktiviteter gillar han. 

Hemma i Sverige är han intresserad av musik, spelar själv piano (keyboard) och sjunger. Han har blivit lovad att få börja spela gitarr till hösten och han ska inom kort börja dansa Streetdance. Förutom det spelar han tennis två gånger i veckan men det är mest på kul. Han har även sin kanin Slashie som han sköter om varje dag. Datorn, mobilen och TV spelen är även de stora tidsfördriv.