Våra bästa resor - södra delarna av Vietnam

En vacker båttur i Mekongdeltat 
Vi reste till Vietnam sommaren 2006, Oscar var fyra år. Det finns massor av saker man vill se i Vietnam men vi valde att göra en enligt oss barnvänlig resa.

Vi flög till Saigon och stannade där några dagar. Vi rörde oss över ett ganska litet område och fick ganska snabbt en bild av staden så vi lärde oss hitta. Vi gick på marknad, besökte krigsbrytarmuseum och gjorde en utflykt till Cu Chi tunnlarna och gjorde en utflykt till Mekongdeltat. 

Vietnam har en otäck historia och det var väldigt intressant att få veta mer om historien och att få uppleva Mekongdeltat var fantastiskt. Här såg vi för första gången Pomelo på träd.

Vi fascinerades av Saigion och alla moppar som körde omkring där, huller om buller, tyckte i alla fall vi, men efter några dagar i Saigion så lärde även vi oss hur man enklast tog sig över gatorna trots all trafik. Det gick att komma över gatan.

Efter några dagar flög vi vidare till Nha Trang för sol och bad. Även i Nha Trang upplevde vi intressanta saker. Vi gjorde en utflykt till några öar ute i havet. Janne dök en dag. Vi besökte en marknad där de sålde mest underliga saker, som exempelvis torkad fisk som godis. Vi tittade på Chamtornen och badade lerbad och i varma källor.

I Nha Trang hittade vi det som blev vår oas - Lousianna, ett då rätt nyöppnat bryggeri som sålde sina egna öl. Det här blev vårt favoritställe och största anledningen till det var att här fanns även en pool. Oscar var fyra år och här lärde han sig simma. Han hade puffar på sig men vägrade efter några dagar att ha dem. Ok, ta av dej dem då sa vi och han simmade. Inte så vackert men han simmade.

Sammanfattning: Vi gillade Vietnam för att det gav oss så mycket intryck och så mycket kunskap. Människorna var otroligt vänliga och det var lätt att hitta god mat. Saigon var en storstad man snabbt lärde sig att hitta i för centrumet var ganska lite och i Nha Trang hade vi några veckor sol och bad.

Viktigast av allt var ändå allt vi lärde oss om Vietnamkriget och vi såg ännu idag att många människor har blivit skadade i kriget. Det var ett på många sätt sorgset land men med så mycket framtidsanda. Vietnam vill vi åka tillbaka till och även besöka norra Vietnam. Det är bara en fråga om tid och pengar.