Våra bästa resor - Sicilien

Bland svavelångor på ön Vulcano
Vi gjorde denna resa till Sicilien år 1997. Vi åkte charter med Fritidsresor och bodde på hotell i Giardini Naxos, en by nere vid havet och strax nedanför Taormina. 


Staden Taorimina ligger på ett berg alldeles intill Giadini Naxos. Vi tog lokalbussen dit flera gånger och staden hade allt en turist behöver vägg i vägg med italienska märkesbutiker. Så klart fanns här också torget och kyrkan.

Vi såg Etna från vår balkong. Vulkanen var aktiv och vi såg utan tvekan skenet från lava varje dag så vi började och slutade varje dag med att stå en stund och titta på Etna.

Vi hade kunnat besöka Etna men vi valde istället att åka till de Lipariska öarna, även de vulkaniska. Vi åkte med Fritidsresors utflykt till ön Vulcano, besteg en vulkan och badade i en gyttjepöl som stank ruttna ägg. Vi badade även i havet i en jättefin vad man kallade "champangebukten", för att det bubblade från underjorden. Havet var på sina platser kokande varmt.

En annan utflykt gjorde vi på egen hand. Vi tog lokalbussen tidigt på morgonen till Palermo. Här tittade vi på katedralen i Monreale och katakomberna i Palermo. Katedralen var just denna dag fylld av vackert sjungande barn så vi kom inte så långt in men även sången var en upplevelse att höra.

Sammanfattning: Sicilien har också hur mycket intressant kultur som helst gällande mosaiker mm, men vi gjorde inget sådant även om vi hade velat. Vi hade lätt kunna fördriva veckor på Sicilien och hela tiden gjort intressanta saker. Sen ligger ju Sicilien i Italien med allt vad det innebär gällande mat och dryck. Det kan aldrig bli fel.

Vi tyckte mycket om Sicilien och det finns på önskelistan att åka tillbaka dit och göra allt det vi inte gjorde.