Våra bästa resor - Seychellerna

Anse Lazio på Praslin
Vi reste till Seychellerna år 2000. Seychellerna består av ett flertal öar och vi besökte tre av dem. Mahe, Praslin och La Digue. 

Vi hittade vår resa hos Indcen Resor och fick hjälp att boka flyg och hotellrum på alla öarna, i övrigt reste vi på egen hand.  

Vad som var det bästa med Seychellerna var alla vackra stränder och människornas gästvänlighet. Många av de som bodde på öarna sa "hej" till turisterna. Man kände sig verkligen välkommen till det landet. 

Än idag så är Anse Lazio på ön Praslin den vackraste strand jag någonsin sett. Grand Anze på ön La Digue var nog inte sämre men vi var där fel årstid för att bada och snorkla där. Världens mest fotograferade strand Anse sourse d´Argent var så klart också jättefin men mycket mindre än vi förväntade oss. 

Titta gärna på bakom länkarna om ni vill se de vackra stränderna - Anse LazioGrand Anze och Anse Sourse d´Argent.

Anse Source d´Argent på La Digue
Grand Anse på La Digue

Seychellerna ligger mitt ute i havet och intressant på öarna är därför också naturen. Det fanns många så kallade endemiska djur (finns bara där och ingen annan stans i världen). Vi besökte nationalparken Val de Mai, fascinerande växtlighet och känd för sina palmer med Coco de Mer.

Sammanfattning: När vi lämnade Seychellerna sa vi att vi skulle åka tillbaka men det kommer vi inte att göra eftersom det kostar och vi vill gärna resa till nya platser också. Det är ändå ett privilegium att ha haft möjligheten att besöka Seychellerna.  Stränderna är så vackra.