Våra bästa resor - Playa del Carmen

Janne framför Chitzen Itza
Vi besökte Playa del Carmen i Mexico, på en charterresa år 2001, dvs innan Oscar föddes. 
Det fanns så mycket med Playa del Carmen och Mexico som vi gillade. 

Vi åkte med Apollo och bodde på ett All Inclusive hotell en liten bit utanför Playa del Carmen. Hotellet hade ett jättetrevligt gäng som höll i hotellets Animation. De roade oss turister hela dagarna. 

Visst påverkade det vår upplevelse. Vi trivdes på hotellet men så enkelt var det inte. 

Trots All Inclusive så håller vi oss inte på hotellet hela tiden. Vi tog oss med jämna mellanrum till Playa del Carmen. Här fanns femte avenyn full av barer och restauranger. Här fanns också en enormt fin och vit sandstrand. 

Vi gjorde några utflykter på egen hand. Vi åkte till nationalparken Xcaret, typ en djurpark men ingen vanlig djurpark. En annan dag besökte vi Cozumel där Janne bland annat dök och så avslutade vi med en Corona i den lilla byn där båten lägger till.

Vi gjorde även en utflykt med Apollo till Chitzen Itza och tittade på mayakultur. Under den resan fick vi även bada i en cenote, en slags underjordiska grottor i djungel. Den sades vara 50 meter djup och att det fanns pirayor där. Det är ännu idag är bland det häftigaste jag (Susanne) har gjort.

Vi gjorde även en tredagarsutflykt på egen hand till Kuba, men det ska vi inte skriva om här.

Sammanfattning: Det vore enormt roligt att kunna få åka tillbaka till Mexico en dag. Vi tyckte verkligen om platsen och vi rekommenderar Playa del Carmen mer än gärna.

Ibland har vi pratat om att åka tillbaka för att titta på, vad som kan vara världens vackraste strand, Tulum, men det kostar att åka till Mexico och vi vill gärna se många andra länder också så får det nog förbli en dröm, åtminstone några år till.