Våra bästa resor - Kotorbukten i Montenegro

Kotorbukten - sagolikt vackert
Sommaren 2011 hade vi åkt charter med Solresor till Dubrovnik. Solresor ordnade en dagsutflykt till Montenegro som vi följde med.

Vi åkte från Dubrovnik och passerade tullen in i Montenegro. Inne i Montenegro åkte bussen längs Kotorbukten. Kotorbukten sades vara Europas sydligaste fjord. Det var vackert redan från början men ju längre in i bukten vi kommer så blir det vara vackrare och vackrare och det är fullt förståeligt varför bukten blivit klassat som ett världsarv av UNESCO. Det var helt sagolikt vackert.

Vi stannade till vid den lilla byn Perest och besöker en liten ö, som bara har en liten kyrka, Lady of the Rock. Den lilla kyrkan är en väldigt populärt plats att gifta sig och det är fullt förståeligt. Det var magiskt vackert.

Vi kommer tillbaka till bussen och den fortsätter längs Kotorbukten. Längst in i bukten finns den gamla staden Kotor, även den med ringmur som Dubrovnik därifrån vi startat. Vi får promenera omkring en stund i staden innan vi fortsätter mot kusten och staden Budva. För att komma till Budva från Kotor åker vi igenom en lång tunnel. Även staden Budva hade en ringmur men vi valde att bada i havet istället, för Oscars skull.

Vi har ingen erfarenhet alls av semester i Montenegro, om det är bra eller inte men har du möjlighet att besöka Kotorbukten på en utflykt från Kroatien tycker jag du ska göra det. Du kommer inte att ångra dig. Det är otroligt vackert.