Till Jomtien Beach åker vi inte tillbaka

Jomtien Beach - utanför Sea Breeze
Resan Laos, Thailand börjar närma sig sitt slut. Vi ville avslutad med sol och bad en vecka i Thailand innan vi reser hem igen. För att slippa flyga mer, en kostnadsfråga, valde vi mellan Hua Hin och Pattaya. Vi hade inte varit på någon av platserna men valet föll på Pattaya. Vi läste att Pattaya inte var någon lämplig plats för barn och eftersom Oscar bara är 10 år valde vi att bo på Jomtien Beach som skulle vara lite lugnare, strax söder om Pattaya.

Vi gillade inte hotellet vi bodde på men försökte ändå ge Jomtien Beach en chans. Nej, Jomtien Beach var ingen plats vi skulle rekommendera för en barnfamilj och det var säkert också en anledning till att vi inte trivdes. Det var mycket ryska vad vi tror charterturister i Jomtien och flera av dem hade barn med sig så visst fanns det barn men de var inte många.

Längs Jomtien Beach går en lång gata med restauranger och barer. Många restauranger och barer låg även på tvärgatorna längs havet. Längs gatorna låg också ett flertal affärer och många hotell.

Jomtien Beach - utanför Sea Breeze
På andra sidan gatan låg stranden. Det var en otroligt lång strand men inte särskilt bred. Här fanns massor av solstolar, vattenaktiviteter och försäljare. Det var väl helt ok egentligen men vacker det var den inte. Åker man ända till Thailand för att bada finns det ett flertal paradisstränder som är mer värda ett besök än denna. Nej, Jomtien var ingen plats vi gillade och vi rekommendera inte någon att resa till Jomtien Beach.

Vi hade inte jättekul vid Jomtien Beach. Vi hittade ingen restaurang eller bar som vi gillade jättemycket men vi brukade ändå välja en som låg hyfsat när vårt hotell, för att restaurangen hade fritt WiFi.

På stranden var vi så klart och badade och så klart promenerade vi åt båda hållen på stranden. Något som var riktig bra (Ojdå!) med Jomtien var att det fanns små öppna bilar med flak som åkte fram och tillbaka längs den längs strandvägen. Det fanns typ hållplatser där bilarna stannade och de kom hela tiden. Man hoppade upp på bilens flak och när man ville av så plingade man på en knapp bak på flaket. Riktigt smidigt och vi använde bilarna vid flera tillfällen.

Gatan längs Jomtien Beach
Gatan längs Jomtien Beach

Oscar hade blivit lovad att få köra vattenscouter om det var möjligt vid något tillfälle. Vi hade bokat ett nytt hotell och skulle flytta på oss. Sista dagen vi bodde hotellet Sea Breeze hyrde Janne och Oscar en vattenscouter eftersom vi inte visste om det var möjligt vid nästa hotell.

Janne körde och Oscar satt bakom. Oscar tyckte förstås att det var jättekul och för all del även Janne även om han tyckte det var jobbigt att köra. Han var helt slut i armarna när han kom tillbaka till stranden. Det var första gången Janne körde vattenscouter så klart att det var kul.

Janne och Oscar kör vattenscouter
Tillbaka med vattenscoutern

Susanne var kvar på stranden, köpte två filmer av en försäljare. Madagaskar 3 och Ice Age 4, ingen av dem hade ens haft premiär i Sverige. De var löjligt billiga och bara på engelska men det gjorde inget. Vi trodde att nästa hotell hade DVD på rummet så nu skulle vi ha kvällsmys.

Nu skulle vi äntligen få njuta och ha semester i igen. Vi hade bokat våra fyra sista nätter på Royal Cliff hotel - ett femstjärnigt hotell med ett genomsnittligt kundbetyg på 4,3 poäng av 5 möjliga.