Poolen, ett porträtt och fullmånen avslutar Vientiane

Poolen på Lao Plaza Hotel
Andra dagen i Vientiane hade börjat bra med två riktigt bra turistaktivieter. Nu var det dags att koppla av lite också. Vårt hotell hade informerat oss om att poolen kommer att vara stängd under några dagar på grund av ombyggnad så vi var inställda på att söka upp ett annat hotell med pool.

Trots att vi fick tillåtelse att bada i vår egen pool tyckte vi ändå att det vore roligare att hitta en annan pool. Vi hade några alternativ där vi visste att det fanns pool. Vi satt hos på en tuk-tuk och bad den köra oss till Lao Plaza Hotel.

Lao Plaza var ett fint hotell och att bada i poolen var dyrt med Laotiska mått, men kostade väl ungefär som ett besök på ett svenskt badhus. Vi hade i vilket fall som helst en trevlig eftermiddag vid poolen på Lao Plaza Hotel.

Efter poolbadet tog vi oss tillbaka till vårt hotell igen. Tog det lugnt på hotellrummet och gick senare  på kvällen ut till nattmarknaden vid Mekongfloden.

Janne plaskar i poolen
Solen - kameran är under vattnet


På nattmarknaden finns bland annat konstnärer som ritar av personer och Oscar har tidigare blivit lovad att han ska få ett porträtt av sig själv. Den här kvällen, som är vår sista i Laos fick Oscar sätta sig hos en konstnär och bli avritad, en bild som blev riktigt bra.


Regler i poolen - "Don´t Bomb"
Oscar blir avritad



Det sista vi gör den kvällen är att åter igen sätta oss på Full Moon Bar, baren mitt emot vårt hotell som hade blivit vår favoritplats här i Vientiane. Vi kallade baren "Fullmånen".  Troligen skulle vi sitta här för sista gången nu för i morgon går resan vidare till Thailand.