Mr Tee - vårt lilla paradis på stranden

Oscar framför Breezeo
på väg ut på stranden
Andra dagen vi bodde på det fina hotellet Royal Cliff Grand Hotel, i Jomtien i Thailand, började  med frukost i den stora frukostbuffén. Det var mycket folk vid buffén precis som det brukar vara men på något sätt gick det ändå lugnt och sansat till i en jämförelse med många andra bufféer vi ätit vid.

Efter frukosten blev det hotellets Infinity poolen en stund och sen lunch på Breezeo precis som planerat. Breezeo var hotellrestaurangen där vi ätit på kvällen då vågorna dundrade in mot restaurangen. Idag var havet betydligt lugnare och man blev inte det minsta nedstänkt på restaurangen. Vad vi åt minns vi inte, men det var mindre lyxigt än kvällen innan. Tror Oscar kan ha ätit typ hamburgare och pommes frites.

Vi har fortfarande inte badat i havet sedan vi kom till detta hotell så efter lunchen stannar vi på stranden. Eftersom stranden är omgiven av en massa lyxhotell hade vi inga större förväntningar på vad som kunde finnas på stranden. Här fanns dock precis allt som ska finnas på en bra thailändsk strand.

Stranden nedanför vårt hotell
Vårt hotell i bakgrunden

Här fanns ett flertal små restauranger och barer där man kunde sitta med fötterna i sanden. Här fanns några små affärer och här fanns det massage att få. Ingen lyx alls utan precis så enkelt som vi vill att det ska vara i Thailand. Det fanns solstolar också men det är ingenting vi vill ha utan vi la ut våra handdukar och gick ner för ett bad i havet.

Vågorna var alldeles lagom stora. Man blev inte omkullslagen och det var heller inte helt stilla. Rätt normalt alltså i en jämförelse med kvällen innan. Vi badade en stund och hamnade sedan för att ta något att dricka på Mr Tee. Chang till Janne, Singha till Susanne och Coca Cola till Oscar.

Mr Tee
- vår favoritrestaurang på stranden
Palmer, havet och stranden


Mr Tee kom att bli vårt lilla paradis på denna strand. Här trivdes vi, satt länge och bara pratade. Som kuriosa kan nämnas att när Oscar var liten spelade vi alltid "Kasta gris", men nu har vi övergått till att leka vad vi kallar "Vem är jag" eller "Vad är jag". Någon av oss är något och de andra får ställa "Ja och Nej frågor". Det svåraste vi någonsin haft var nog ordet horisont.


Så klart blev det havsbad igen och bad i Infinitypoolen igen. Sen gick vi till rummet för att byta om för att hinna med hotellets shuttlebus till Pattaya Centrum. Trots att vi inte hade några större förväntningar på staden ville vi ändå se platsen.