Det femstjärniga Royal Cliff Grand Hotel väntar...

Vi bor högt upp till vänster
Vi befinner oss i Jomtien, Pattaya i Thailand. Efter tre dagar på hotell Sea Breeze flyttar vi till det femstjärniga Royal Cliff Grand Hotel. Vi har bokat fyra nätter och varit här och tittat innan vi bokade hotellet. Vi hade redan sett vårt fantastiska rum och våra närmaste omgivningar. Vi visste att det skulle bli bra. Janne hade fått välja hotellet denna gång eftersom det var han som skulle fira sin stora födelsedag.

Vi fick ett rum på åttonde våning. Det är svårt att förstå att man kan trivas vid första anblicken på ett sådant jättekomplex som detta hotellet faktiskt är. Här finns närmare tio restauranger, oräkneliga barer, elva pooler som vi fick nyttja, varav en infinitypool, tolv tennisbanor, en liten souvenirbutik med allt en turist kan behöva. Hotellet ligger visserligen lite off om man vill ha närheten till storstadens centrum men det går en shuttlebus ner till Pattaya City några gånger om dagen. Tillbaka till hotellet får man ta sig på egen hand och det gör man utan problem.

Poolområdet från vår balkong
Hur märkligt det än kan tyckas har vi inte tagit en enda vettig bild inne i rummet, men det var fint. Närmast dörren fanns garderober och minibar och badrum. Badrummets väggar var av glas med små rullgardiner man fick dra ner om man ville vara i fred. Sovrummet var av ordinär storlek med fina möbler, närmast balkongen hade vi en myshörna med TV. Balkongen hade två stolar och magisk utsikt över poolområdet. Jodå, höjdskräck kunde man också uppleva ute på balkongen.

Vi började vår vistelse på hotellet med att se oss omkring i hotellet och på området runt omkring. Vi hamnade på grannhotellet och åt sushi till lunch, trots att vårt eget hotell hade närmare tio restauranger men vi hade inte lärt känna vårt hotell då.

Vi tog hotellets lilla buss för att få veta var tennisbanorna låg. Vid tennisbanorna fanns också någon pool men där badade vi  aldrig. Vi promenerade hem från tennisbanorna genom en park full av fina träd och buskar som alla var namngivna. Tillbaka på vårt hotell tog vi reda på lite mer om vad vi hade för restauranger på vårt hotell. Det var som sagt ett fint hotell och några av dem krävde långbyxor på kvällen. När vi reser till varma länder har vi inga långbyxor med oss så några restauranger blev strukna direkt, men vi hade inget problem med.

Vi tittade till poolerna utanför vårt hotell och hittade hissen som ledde ner till stranden och en restaurang som tillhörde hotellet. Den restaurangen kom att bli vår favorit. Nu visste vi nog det mest om hotellet och det var dags att börja leva där också. Poolerna skulle testas...