Vi tyckte väldigt mycket om Koh Jum

Oscar på väg till restaurangen på resortet
Vi kom till Koh Jum igår och har sovit här en natt. Igår regnade det i stort sätt hela dagen. Idag är det fortfarande mulet men det regnar inte. Vi äter frukost på den fantastiskt fina platsen alldeles vid havet. Efter frukost är det bara att packa, vi ska checka ut klockan 11:00.

Vi börjar packa och då ser vi ett märkligt djur på utsidan av väggen på vårt huset. Några fotografier blir det. Djuret ser du på bilden till vänster. När vi packat färdigt säger vi hejdå till vårt jättefina rum, checkar ut, tar en promenad på resortet och tittar till stranden lite igen för snart sak vi åka härifrån. Båten som ska ta oss tillbaka till Koh Lanta ska komma klockan 12:00, säger de i alla fall.

Vi sätter oss åter igen på frukostrestaurangen eller kvällsbaren beroende på hur man ser det. Vi är klara för avfärd. Vi väntar och väntar och väntar. Det kommer båtar ute på havet men ingen av båtarna är vår. Vi frågar receptionen och de svarar att vi inte ska vara oroliga båten kommer kanske 12:30. Ne,j man ska inte vara orolig för att båtar inte kommer i Thailand, får på något märkligt sätt har de full koll. Klockan blir 12:30 men ingen båt, klockan blir 13:00 men ingen båt.

Runt 13-tiden blir vi informerade av receptionen att båten är på väg så vi ska vara beredda. Cirka 13:15 blir vi utkörda på havet i en långsvansbåt för att vi ska lämnas över till färjan. Vi ser fortfarande inte färjan men vi har fått veta att den är på väg. Det har blivit alltmer mulet på himlen. Det ser ut att kunna bli ett riktigt oväder och vi önskar mest av allt just då att färjan ska komma före störtregnet.

Janne säger hejdå till vårt fna hotellrum
Mystiskt djur på vår husvägg

Cirka 13:30 är vi ombord på färjan och ungefär då kommer även regnet, som inte var så hemskt som det såg ut att vara. Det var roligt att se att det kom så många nya turister till vårt jättefina resort. Resortet är värt varenda gäst för det var ett fint ställe.

För att sammanfatta vår vistelse på Koh Jum så tyckte vi väldigt mycket om Koh Jum. Vi var där ungefär ett dygn och gjorde en enormt lång promenad längs Andaman Beach som vi inte såg slutet på. Det var lite människor på ön vilket gjorde att det var fantastiskt lugnt. Det fanns en liten by man kunde åka till men ingen shopping och inga gator kantade av barer.

Att vi kommer att åka tillbaka till Thailand en dag är säkert. Kommer vi dessutom i närheten av Koh Jum så är chansen mycket stor att vi åker tillbaka till Koh Jum och vi kommer absolut att bo på Andaman Beach Resort. Att sitta på frukostrestaurangen eller baren på kvällen var en enormt harmonisk tillvaro just på grund av att det var så fridfullt.

Janne undrar när båten ska komma
Vi gillade som sagt Koh Jum men ön fick inte visa sin bästa sida den här gången eftersom det regnade mer eller mindre oavbrutet. Nästa gång vi kommer till Koh Jum ska vi stanna flera nätter och vi hoppas att det blir bättre väder. Om ni har vägarna förbi Koh Jum så rekommendera vi absolut att ni stannar där några dagar. Vi rekommenderar även resortet Andaman Beach Resort, som i alla fall vi tyckte jättemycket om.

När vi slutligen hade kommit ombord på färjan så hade vi cirka en timmes båtresa för att komma tillbaka till Saladan på Koh Lanta. Nu har vi åtta nätter kvar i Thailand och de ska vi, som så många gånger förr, tillbringa på Klong Dao, den nordligaste stranden på Koh Lanta.