Hejdå Korfu - en bra vecka trots allt

Från vår balkong om man tittar mot havet
Vi har varit på Korfu, på charterresa, en vecka och idag är det dags att resa hem. 

Vi har bott i Agios Georgios. Vi hyrde moppe en dag och körde runt på stora delar av Korfu och en dag gjorde vi utflykt till Albanien. Albanien var anledningen till att vi valde Korfu på den här resan.

Vi har haft det jättebra men ärligt talat skulle vi inte välja Agios Georgios igen. Det var en väldigt lugnt plats, lite för lugn för vår familj. På vår dagliga promenad till stranden som var cirka 800 meter fanns bara två större affärer med souvenirer och badleksaker. I övrigt fanns det väl någon mataffär, som sålde lite turistprylar. Vill man göra utflykter till andra platser på Korfu är så det väldigt långt till det mesta. 

Vår resa den här gången blev även rätt styrd av att det inte fanns kontanter i bankomaterna (på grund av en pågående strejk i Grekland). De Euro vi hittade tog vi ut i en bankomat på utflykten till Albanien (då har Albanien inte ens Euro själva). Eftersom de flesta restauranger här bara tar kontanter så blev vi tvungna att hitta restauranger där vi kunde betala med kort (och de var inte många). Turligt nog hittade vi ändå Lounge vid stranden och där åt vi lunch säkert fyra-fem gånger av veckans dagar.

Korfu är jättefint på många platser och här finns massor av jättefina stränder. Det bör inte vara svårt att hitta en plats lite närmare ett större och trevligare samhälle. Nu har både Janne och jag varit på Korfu två gånger och vi tror inte att vi kommer att välja Korfu igen. Det beror mer på att det finns mycket annat att se, andra öar och andra platser.