Det blir en dag på stranden här på Korfu

Oscar visar sjöborren
Vi befinner oss på Korfu. Igår var vi på dagsutflykt till Albanien så idag stannar vi i vårt närområde igen.

Efter frukost packar vi och går våra 800 meter till Issos Beach, den finaste av stränderna här i Agios Georgios. 

Dagens stora händelser på stranden är att Oscar började gräva en grop i sanden. Han grävde och grävde och till slut var det en väldigt stor grop. Den var säkert en meter djup och den var en meter bred. Gropen var så stor att jag var rädd att någon skulle falla ner i gropen. Oscar var i alla fall hur nöjd som helst över gropen. 

Oscar och Janne har vid flera tillfällen varit ute i havet och snorklat, från stranden. Idag har de också simmat ut och bland annat plockat upp en sjöborre från havet. Allt så klart för att visa Oscar och lära honom lite om naturen och havet. Sjöborren kastades så klart tillbaka i havet senare. 

Lunch åt vi även idag på Louge. Vi gillar stället helt enkelt. Maten är god och så har vi lärt känna mannen som alltid gett oss så bra service. Han har låtit oss ta ut lite mer pengar på kortet än vi ska betala. Det finns inga bankomater med pengar på grund av en strejk i Grekland. Idag äter vi på Louge och betalar med kort även idag, för att ha kontanterna från Albanien (Euro) kvar.

På eftermiddagen går vi tillbaka till vårt hotell igen. Det känns bra att vara hemma när man börjat tröttna på sol och bad. Bättre att gå de 800 meterna medans man har energi kvar. Vi sätter oss som vanligt vid poolbaren, badar ibland och Oscar badar hela tiden.

Oscar gräver en grop på stranden

Så stor grop att han knappt syns

På eftermiddagen är vi vid hotellets pool
Utsikten från vårt hotellrum

På kvällen äter vi på vårt hotellet som ligger alldeles bredvid vårt hotell. Anledningen är att vi har upptäckt att de tar kort även där. Toppen! Det börjar ärligt talat bli lite jobbigt att hela tiden anpassa sej till att hela tiden kunna betala med kort. 

I morgon är vår sista hela dag här på Korfu och även den kommer att bli en dag på stranden.

Här fortsätter resan