Vi skulle varit hemma nu men det är vi inte

17 april 2010 skrev Janne i Resedagboken

Nu skulle vi varit hemma, men det är vi inte. Vi är fast i Bangkok sedan igår kväll, lokal tid. Vi lämnade Koh Lanta vid 3-tiden med en minivan till Krabi International Airport. Bagaget fick vi inte checka in till Stockholm som vi brukar utan bara till Bangkok denna gång. Väl i Bangkok så fick vi hämta vårt bagage och ta med oss det till incheckningen. Den info vi fick där var att vår flight var inställd och att vi skulle ta in på hotell i Bangkok och ringa Thai lördag morgon. De stod inte för transfer till hotellet och hotellet fick vi boka och betala själva. Vi som hade fått veta att flygbolaget ska stå för kostnaderna, men så var det tydligen inte. Vi hittade ett hotell för 2000 Bath natten, Royal Pacific. Taxin kostade 600 Bath! Checkade in och började pusta ut men var i Bangkok befann vi oss? 

I morse ringde vi Thai och fick beskedet att det fortfarande var inställt. Ny info 19.00 lördagkväll. Efter frukost kollade vi var vi egentligen bodde och började surfa runt för att se om vi kunde bo lite mer centralt men ändå vara nära Suvarnabumi (flygplatsen). Vårt hotell, Royal Pacific, visade sig nämligen ligga mitt ute i ingenstans. Sagt och gjort, vi checkade ut och tog en taxi till Sukumvit och Hotel Manhattan. 1800 Bath natten. Större och fräschare rum. Kanon! Tog en promenad på stan och lunchade på McD. Oscar var lycklig. Efter det så tog vi ett dopp i hotellpoolen för att sedan gå upp på rummet så att Oscar fick göra lite läxor.


Middag har vi ätit och även pratat med Thai igen men inga flygplan ska starta till Stockholm. 
Här på Hotel Manhattan har vi det förhållandevis bra, vi trivs på rummet. Det är ok att bo här men Oscar längtar hem. När han somnade ikväll sa han att han inte ville att vi skulle väcka honom förrän vi var i Stockholm. Han önskar att det fanns en portal vi kunde gå igenom och så är vi hemma.

Tyvärr är det inte så enkelt som en portal för vi vet ännu inte när vi kommer hem. Vi hörs vidare.