Liggande Buddah, the Swan och hotellets pool i Hat Yai

Liggande Buddah i Hat Yai

Vi kom till Thailand igår och började med att fira ett sanslöst roligt SongKran i Hat Yai. Idag ville vi vara lite kulturella. Vi hade läst att världens kanske tredje största liggande Buddah skulle finnas i Hat Yai. Vi tog en tuk tuk alldeles utanför hotellet och tog oss till den liggande Buddah. Det tog cirka 10 - 15 minuter att åka dit.

Platsen vi kom till var ett lite större tempelområdet. Det fanns ett flertal tempel man kunde titta på. Inget särskilt att minnas men intressant att ändå att här fanns en stor Buddah. Att den var stor kan du se på bilden till vänster.
Lunch åt vi på McDonalds´ rakt över gatan från vårt hotell för Oscar hade blivit lovad det. Han hade ju varit så duktig kvällen innan med att äta den "konstiga" maten på marknaden.

På eftermiddagen tittade vi lite i affärer, köpte solglasögon och Janne klippte sig. Vi tog öl och cola på The Swan (en pub) och satt där och bara kopplade av en stund.


Efter ölen på The Swan var det dags för Oscar att få vad han ville. Han ville bada i poolen på hotellet och det skulle han naturligtvis få. Det var varmt och vi vuxna ville också bada i poolen och vi stannar vid poolen någon timme.


För att berätta lite om hotellet - Novotel - kan det absolut rekommenderas. Det fanns inga fel alls (möjligen priset). Hotellet hade inte kunna lega bättre. Det låg mitt i centrum. Det fanns ett stort varuhus alldeles bredvid. McDonalds´ låg mitt emot. Matmarknaden var bara runt hörnet. The Swan ett kvarter därifrån. Utanför hotellet fanns Tuk tuk bilarna som kan ta dig var du vill.



Eftermiddagspaus på The Swan
Kvällsdopp i hotellets pool

På kvällen går vi tillbaka till The Swan, den här gången för att äta middag. The Swan var väl det stället vi hittade i Hat Yai som vi gillade.


Vi gillade Hat Yai som stad. De områden vi rörde oss på lärde vi oss snabbt känna igen och man kände sig därför aldrig vilsen. Skulle vi av någon anledning behöva använda Hat Yai som "hub" någon mer gång skulle vi tycka det var helt ok. Hat Yai var en trevlig stad som vi gärna åker till igen om vi får anledng till det. Sista kvällen i Hat Yai blev en tidig kväll. 


Nästa dag ska vi upp redan klockan 06,00 för att åka med en buss till Pak Bara. Från Pak Bara går båten som ska ta oss till Koh Lipe.