Framme i Sharm el Sheik för sol, bad och dykning

Stranden vid hotellet
Idag har vi kommit till Sharm el Sheik. Vi har rest hit på en veckas charterresa med Apollo. Sharm el Sheik ligger i Egypten längst ned på spetsen av Sinaihalvön. 

Anledningen till att vi valt Sharm el Sheik är bland annat att det är länge sedan Janne fått göra några riktigt fina dyk. 

Vi hittade ett hotell där vi kunde få All Inclusive för inte allt för stor kostnad. Vi bor på Dreams Beach i El Habada, som är en del av Sharm el Sheik.

Vi har inga förväntningar alls på resan. Vi tror till och med att det kommer att bli ganska kallt. Det har varit kallt både i Hurghada och i Eilat när vi varit där i början av december. Vi har heller inga förhoppningar om god mat, förväntar oss snarare magsjuka. Vi har heller inga förväntningar om att få uppleva så mycket nytt som vi kan titta på.  

Nu har vi kommit fram till hotellet och hunnit ta en promenad på området runt hotellet. Vi har tittat till stranden. Vi har "strandläge" enligt katalogen. Visst ligger hotellet vid stranden men någon strand var det inte tal om. 

Det är ingen badplats för Oscar. Det är klippor och stenar och vill man bada/snorkla måste man gå ut på en brygga i vattnet. Där blev det allt en liten miss men hotellet är fint. Eftersom stranden inte är den bästa för Oscar har vi all anledning att lämna hotellområdet och det gör väl inget. Redan i morgon tar vi taxi till Shark Bay.