Besöker ett regnigt men troligen mysigt Sosua

Affärer längs stranden
Vi befinner oss i Cabarete i Dominikanska republiken. Igår gjorde jag en utflykt till Haiti. Janne ska göra samma utflykt nästa vecka.  

Idag är en mulen och regnig dag så vi bestämmer oss för att ta en taxi till staden Sosua. Sosua är en turiststad cirka 1,5 mil bort så det blir en lagom lång sträcka. Taxin tur och retur kostade nästan 100 svenska kronor.

Spontant tycker vi att Sosua är en trevligare plats en Cabarete. Stranden är väldigt smal men hur det egentligen ser ut vet vi inte för just idag finns inga turister alls på strand för att det regnar. 

Vi gillar att det finns en massa affärer och några restauranger längs stranden. Stranden var hur bred som helst men ändå väldigt smal. Just där man solar och badar var det smalt men stranden fortsätter med lite träd och därefter hur mycket turistaffärer som helst. I och för sig samma saker i var enda affär men vi gillar sådant. 

Shopping längs stranden

Oscar roar sej med snurrande stol

Jag köper en CD-skiva med Merengehits 2004 och en liten tavla. Janne köper ett par solglasögon. Under tiden Janne och jag tittar i affärerna hittar Oscar sin egna sysselsättning. Han har hittat en kontorsstol, en stol som snurrar. Där roar han sej. Han gillar allt som snurrar.

Vi sätter oss sen på en av barerna längs stranden, mest för att slå ihjäl lite tid. Vi har precis slagit oss ner för att ta en öl innan vi skulle ta taxin tillbaka till Cabarete. Precis när vi satt oss kommer hällregnet. Vi blir tvungna att ta skydd under ett jätteparasoll och när det parasollet börjar läcka så får vi ytterligare ett parasoll över oss. 

Stranden i Sosua
Här blir vi sittande på grund av hällregn

Vi sitter alltså under två parasoll och blir ändå genomblöta. Småskättande regn är trist men när dessa tropiska skyfall kommer då är det bara roligt för det blir så himla blött. Det är bara att koppla av. Det finns inget man kan göra. Vi kunde inte gå därifrån helt enkelt så en öl blev till tre öl.

Vi hade beställt tid med vår taxichaufför och bra var det för det hällregnade flera timmar. Det är sådant man minns till skillnad mot de soliga dagarna man bara ligger på stranden. Ölen i Sosua var förvånansvärt mycket billigare än i Cabarete. För en stor öl i Sosua betalade vi här cirka 15 svenska kronor, dvs samma pris som för en liten i Cabarete.

Det hällregnar flera timmar
Oscar med chips från Esso

Till slut måste vi gå ut i hällregnet, tillbaka till taxibilen för att åka hem till Cabarete igen. Ja, vi är dyngsura när vi kommer fram till taxibilen. 

Tillbaka i Cabarete får Oscar sin eftermiddagssömn i vagnen under tak på hotell. På kvällen tar vi det lugnt på hotellrummet. Oscar får chips från Essomacken på andra sidan gatan.

Här fortsätter resan med några dyk som Janne gör i Dominikanska Republiken