Trevlig bilresa på väg till Lovina, Bali

Ulun Danu Be ratan - andra stopp
Nu har vi varit i Sanur på Bali i sex nätter. Idag ska vi resa vidare till den norra delen av Bali. 

Vi ska ta oss till Lovina och anledningen är flera. En anledning är att det finns utflykter där man kan se delfiner. En annan anledning är att stranden är svart och det känns lite annorlunda. 

Vi har bokat en bil som ska köra oss och två killar kommer och hämtar oss. Bilen kör iväg.

Ganska snart ser vi att det är något speciellt med den här dagen. Det ligger mat, frukt och blommor i små högar på vissa platser. Den balinesiska befolkningen har någon högtid och de lägger ut offergåvor. 

De var intressant att se och på sina ställen var det vackert utsmyckat. Vi kunde även se att människorna var välklädda och många av dem bar på offergåvor som blommor, frukter och mat. 

Taman Ayun Tempel - första stopp
Offergåvor

När vi har åkt cirka en timme stannar vi till vid Taman Ayun Tempel. Janne och jag snörar runt oss varsin sarong för att vara mer respektabelt klädda. Är man kvinna och har mens får man inte gå in på området, enligt en skylt vid ingången. Det lär väl knappast vara något som kontrollerar det. 

När jag skriver det här många år senare minns jag inte mycket av platsen,  men det var folkfest runt tempelområdet och så klart fanns det offergåvor. Vi ska transportera oss till Lovina och hade inte räknat med att stanna vid några sevärdheter så allt är en positiv överraskning. Och det kommer fler...

Familjen vid Ulun Danu Beratan
Jag och Oscar i lekparken

Vi kör förbi fina gröna områden med risterasser och kommer snart till nästa tempel. Nu stannar vi vid Ulun Danu Beratan Tempel. Platsen ligger vid en kratersjö med berg i bakgrunden så det hela är riktigt fint. Fascinerande var att här var svalt och temperaturen var jätteskön. Strax bredvid templet finns en lekplats där vi stannar och gungar med Oscar en stund. 

Vi kör vidare igen och snart finns det apor på vägen. Bilen stannar och allihop hoppar ur bilen. Killarna som kör vår bil har bananer med sig som de kan ge till aporna. En av killarna tar hand om Oscar och han pratar med både Oscar och aporna. Aporna kommer så klart fram till dem när de får mat. Lite kul inslag i transporten till Lovina.

Risterasser på Bali
Oscar matar aporna

Vid nästa stopp är vi framme i Lovina. Det tog några timmar att resa från Sanur till Lovina men det har varit en intressant resa. Vi har fått oväntade upplevelser och vägen hit har varit jättefin. Nu ska vi stanna i Lovina några dagar