Oscar får inte bada...

Några dagar senare...
Klockan 07:10 i morgon ska vi resa till Polen. Vi ska flyga till Gdansk via ett kort stopp i Köpenhamn. Vi kommer att landa i Gdansk redan klockan 10:20 så vi har en hel dag redan när vi kommer.

Vi har bokat Novotel Gdansk Marina, ett trestjärnigt hotell, som ligger mitt på stranden. Hotellet tillhör Gdansk men ligger cirka 2,3 kilometer från staden Sopots Centrum. 

Vi ska vara borta i fyra nätter. Vädret ser lovande ut och vi hoppas kunna vara på stranden tre av dagarna och ett besök i Gdansk en av dagarna.

Jag har gått hem tidigt från jobbet för att hinna lämna in vår kanin Slashie på smådjurspensionatet. Jag sitter på bussen på väg hem från jobbet och får ett samtal på mobilen.

Oscar har åkt skateboard och skadat sig. Han har ett djup hack i hakan.

När jag cirka 15 minuter senare får se Oscar, med trasig haka, blodig och med skrubbsår på i stort sätt varenda plats på hela kroppen inser jag att han behöver till sjukhuset...

Det ser just då inte så hoppfullt ut att vi ska komma iväg till Polen. Cirka fyra timmar senare är han omhändertagen och hakan är sydd. Läkaren har skrivit ut penicillin så att såret inte ska infekteras och vi frågar vad han tycker om att vi reser till Polen några dagar...

Såret kan infekteras men äter Oscar bara medicinen så bör det inte inträffa. Händer det ändå så finns det väl vårdcentraler även i Polen. Ska vi bara vara borta några dagar ska det väl inte vara något problem, men Oscar får inte bada...

Jodå, kaninen hann vi med och vi hann hämta medicinen på apoteket. Till sist började vi också packa. Det blev en lite oväntad start på semestern men i morgon åker vi i alla fall till Polen.