Oscar är känd här på Phi Phi Island, Thailand

Oscar på promenad mot Long Beach
Det har gått några dagar igen sedan förra inlägget. Vi är tillbaka på Phi Phi Island efter att ha luffat runt i Thailand sedan den 11 december 2002. Vi trivdes och hade det väldigt bra på Phi Phi så vi valde att åka tillbaka. 

Vi har tagit in på exakt samma hotell men valde ett billigare rum den här gången. Nu bor vi någon trappa upp och har poolen som utsikt. Förra gången bodde vi längst ned med havsutsikt. Visst vi ser havet nu också men poolområdet ligger emellan. 

Det roligaste med att komma tillbaka är nästan Oscar. När vi var här tidigare på resan valde Janne och jag att då upp på View Point.  För att slippa bära på Oscar eller paraplyvagnen valde vi att låta Nancy vara barnvakt i två timmar. Hon hade gått runt med Oscar på hotellområdet så "alla" kände honom efteråt.

Nu när vi är tillbaka kommer de fram och pratar med Oscar. De minns honom "Okkas never cry" hör vi hela tiden, alltså Oscar gråter inte. Det hade varit Nancys rädsla att han skulle gråta men de gjorde han inte och det hade hon berättat för "alla".

Poolen från vårt hotellrum
Ton Sai halvvägs till Long Beach

Vi har inte gjort något särskilt men Janne har gjort några dyk och det kommer i ett separat inlägg. Vi har gått omkring i byn och ätit på lite olika ställen men Amigos ofta, precis som förra gången. Här kallar de Oscar för Beckham Boy.

Oscar verkar gilla att prata med alla och han skrattar. Jag har tänkt tanken vad alla glada thailändare sätter för spår i hans liv. Kanske blir han kär i en asiatisk tjej en dag. Han verkar uppenbarligen gilla deras leenden. 

Cool buske i flera färger

Promenad mot Long Beach

Det lite mer avvikande som vi gjort de här dagarna vi varit på Phi Phi är att vi har gått längs stranden så långt vi har orkat, vägen mot Long Beach. Jag är osäker på om man kan gå hela vägen fram till Long Beach, men så långt gick vi ändå inte. 

Vi såg i alla fall en hel del nytt och i den delen av byn har vi aldrig varit. Vi stannade till vid en bar som hade en lite söt hund sen vände vi och gick hemåt igen.

Den här gången har vi varit på Phi Phi Island i fem nätter. Resan börjar gå mot sitt slut ännu har vi tid kvar att upptäcka nya saker. I morgon lämnar vi Phi Phi Island och fortsätter vår resa via Phuket till Khao Lak.

Här fortsätter resan